Kasni gol Mladosti, Partizan održao prednost nad Zvezdom

Partizan – Mladost Lučani 2:1 (0:0)

Gomeš 42′, Jojić 54′ – Bojović 88′

Partizan: Popović, Živković, Miletić, Vujačić, Urošević, Jojić, Natho (od 74′ Smiljanić), Terzić (od 74′ Jović), Menig (od 74′ Lutovac), Marković (od 80′ Milovanović), Gomeš (od 80′ Baždar)

Mladost Lučani: Kostić , Cvetković, Milošević, Mićević, Leković, Baha, Milosavljević (od 69′ Danoski ), Gordić (od 69′ Žunjić), Jovanović (od 80′ Obradović) , Petrov (od 69′ Radivojević), Bojović

Fudbaleri Partizana, pobedili su Lučansku mladost u meču 25. kola Superlige Srbije. Zadržali su dva boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, koja je nešto ranije bila ubedljiva protiv Voždovca. Lučanci su u finišu uneli neizvesnost, ali bez iznenađenja.

Prvo poluvreme je većim delom bila uspavanka. Partizan je dominirao na terenu, ali se čini da je Mladost imala konkretnije prilike.

U 20. minutu viđena je jedna sporna situacija kada je Bojović pao u kaznenom prostoru domaćih, ali je VAR soba procenila da nije bilo detalja za penal. Samo minut kasnije i Partizan je imao dobru priliku, ali je štoper gostiju Baha na kraju dobro reagovao.

U 39. minutu Lučanci su imali još jednu lepu priliku, ali je Popović uspeo da odbrani šut Petrova.

I onda su crno-beli poveli. Lazar Marković je centrirao, a Rikardo je uspeo da pobegne odbrani gostiju i postigao je svoj 21. gol u prvenstvu – 1:0.

Partizan je silovito krenuo u nastavku i vrlo brzo je stigao do 2:0. Jojić je uposlio Rikarda koji je promašio celu loptu, ali se ona psle odbitka odbila do Terzića čiji je šut izblokiran. Od bloka lopta se vratila na početak, kod Jojića koji ju je samo gurnuo u prazan gol.

Nakon toga, Partizan je mogao i do trećeg gola. Rikardov šut je izblokiran, a Kostić je odbranio udarac Meniga. Mladost je pred kraj meča uspela da prepolovi prednost crno belih u 88. minutu preko Milana Bojovića. Potom su mogli i do izjednačenja, ali je Obradović promašio zicer prebacivši ceo gol, pa je Partizan slavio.

Crno beli se i dalje nalaze na prvoj poziciji, dok se Lučanci bore za plej of.

Partizan već u nedelju gostuje subotičkom Spartaku, a Mladost čeka Voždovac.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

STIŽE NOVI TRENER: Liverpul našao zamenu za Klopa

Fudbalski klub Liverpul uveliko radi na pronlazanjeu novog trenera. Veliko je pitanje ko može da zameni sjajnog Jirgine Klopa na...

POVEZANE OBJAVE