Natho prekinuo mučenje Partizana (VIDEO)

Spartak Subotica – Partizan 0:1 (0:0)

Natho (p.) 85′

Spartak Subotica: Dubljanić, Bijelović, Bogićević, Đurasović, Milošević, Nikolić, Ostojić, Šimura, Srećković, Tufegdžić (od 69′ Rošević), Vidaković (od 89′ Todoroski)

Partizan: Stevanović, Živković (od 67′ Milovanović), Saničanić, Vujačić, Urošević , Zdjelar, Natho , Pavlović (od 46′ Lutovac), Terzić (od 46′ Jović), Menig (od 59′ Holender) , Gomeš (od 89′ Smiljanić)

Fudbaleri Partizana, savladali su subotički Spartak u meču 26. kola Superlige Srbije. Crno beli nisu blistali, a jedini gol je viđen u završnici susreta. Sada je na potezu Crvena zvezda, koja dočekuje Novi Pazar.

Spartak je imao ubacivanje preko Šimure na početku meča, ali je Saničanin otklonio opasnost. Početak meča je uzbudljiv na obe strane, iako još uvek nije bilo konkretnih šansi. Prvu veliku priliku, imao je Terzić u 11. minutu, ali je promašio situaciju 1 na 1 sa Dubljanićem. Posle gužve u šesnaestercu Subotičana, lopta je izbačena.

U 16. minutu, Spartak je imao odličnu šansu. Stevanović je odbranio precizan šut Srećkovića. Potom je u 23. minutu Šimura pravovremenim klizećim startom zaustavio Gomeša. U 27. minutu, Terzić je zadobio povredu nosa. Srećković je potom ponovo imao veliku priliku, ali je fenomenalni Stevanović odbranio dva njegova udarca.

Na kraju poluvremena su pokušali Terzić i Urošević, ali nisu bili uspešni. Bez golova se odlazi na odmor u veoma dinamičnom prvom poluvremenu. Obe ekipe su imale dobre prilike koje nisu iskorišćene, a istakli su se golmani Dubljanić i Stevanović.

U nastavku je Živković dva puta ubacio, ali je odbrana Subotičana bila na visini zadatka. Partizan i u ovom delu želi što pre postići pogodak. Urošević je u 55. minutu pogodio živi zid iz slobodnjaka. Potom je u 60. minutu Zdjelar uposlio Živkovića koji ne uspeva da centrira. Potom je Jović loše zahvatio loptu u 65. minutu.

Gomeš je u 71. minutu uputio udarac pored gola. Tek što je ušao umesto Lzara Tufegdžića, povredio se Miloš Rošević, kada je Vujačić pao preko njega. Kasnije je Partizan vršeći pritisak, stvorio niz šansi preko Gomeša, ali nije bilo realizacije. Mogao je to da kazni Spartak u kontri, ali se ponovo istakao Stevanović.

Posle je Gomeš šutirao preko gola, ali je sudija nakon provere VAR snimka dosudio penal za Partizan. U 85. minutu ga je realizovao Bibras Natho i doveo crno bele u vođstvo.

Utakmica je potom bila nadoknađena za sedam minuta zbog koškanja igrača. Partizan je za to vreme mogao i da duplira prednost, ali su Milovanović i Jović bili neuspešni.

Nakon ovog trijumfa, Partizan će u četvrtak od 18:45 ugostiti Fejnord, u prvom meču osmine finala Lige konferencija.

Zadržali su prvu poziciju dok Spartak nastavlja borbu za plej of i u narednom kolu gostuje Voždovcu.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Olimpijakos srušio Barselonu, brine povreda Petruševa

U prvom meču četvrtfinala Evrolige, košarkaši Olimpijakosa su u gostima savladali Barselonu rezultatom 77:75. Prva četvrtina protekla je prilično ujednačenom...

POVEZANE OBJAVE