GOLEADA U HUMSKOJ: Fejenord ubedljiv pred revanš!

Partizan – Fejenord 2:5 (1:1)

Natho 13′, Jović 46′ – Tornstra 20′ 77′, Desers 51′, Gertruda 64′, Sinistera 71′

Partizan: Popović, Živković (od 75′ Lutovac), Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić (od 75′ Holender), Marković K. (od 75′ Baždar), Natho (od 16′ Jović), Menig (od 56′ Jevtović), Milovanović

Fejenord: Bajlou, Ausners, Desers (od 87′ Linsen), Gertruda, Kokču, Malasia, Nelson, Senesi, Sinistera, Tornstra, Trauner

Fudbaleri Partizana, poraženi su od holandskog Fejenorda u prvom meču osmine finala Lige konferencija. Crno beli su odlično parirali u prvom poluvremenu. Dva puta su imali vođstvo, a zatim su posustali, i sa velikim zaostatkom putuju u Roterdam na revanš.

Prvi sa centra su krenuli fudbaleri Fejenroda, u 5. minutu srvorila se gužva pred golom Popovića ali gostujući tim nije uspeo da uputi udarac ka golu Popovića. Nastavili su gosti sa agresivnom igrom, imali su dobru priliku, pokušali su iz peterca ali lopta je otišla preko prečke.

Međutim, na stadionu u Humskoj u 13. minutu usledila je prava erupcija oduševljenja kada je Menig na ivici kaznenog prostora pokušavao da se izbori sa odbranom, lopta je stigla do Natha, koji je naleteo i poslao loptu u mrežu gostiju za vođstvo crno-belih od 1:0.

Veliki hendikep je zadesio crno bele u 16. minutu. Zbog povrede izlazi strelac gola Natho. Njega je zamenio Jović. Odmah zatim, tim iz Roterdama je poravnao rezultat. Tornstra je u 20. minutu iskoristio dodavanje Sinistere.

Vujačić je u 22. minutu mogao ponovo da vrati vođstvo crno belima, ali je šutirao preko gola. Praktično je saigraču skinuo loptu sa glave.

Duel je za sada uzbudljiv i obe ekipe su aktivne.Nakon toga je usledio mirnij period meča. Ipak, Holanđani su postigli gol preko Desersa u 40. minutu.

Međutim, poništen je zbog ofsajda, i ostaje 1:1. Kasnije je Fejenord imao nekoliko šansi, ali se sa nerešenim rezultatom ide na odmor.

Crno beli su odlično otvorili drugo poluvreme. Odmah na startu, Nemanja Jović ih je u 46. minutu doveo u vođstvo.

Radost je trajala samo pet minuta, jer je Desers pogodio, a sudija nije svirao ofsajd.

Nakon toga, Fejenord preuzima inicijativu. U 60. minutu, Popović je presekao dobar napad gostiju pravovremenom reakcijom. Ipak, Holanđani postižu i treći gol preko Gertrude u 64. minutu.

Nakon toga se Jojić našao u ofsajdu, a Sinistera nije realizovao kontra napad. Odmah se ispravio u sledećem napadu, i u 71. minutu povećao na 4:2 za goste.

Partizanova odbrana se raspala, i ubrzo je po peti put poklekla. Tornstra je u 77. minutu postigao svoj drugi gol na meču. Time je postavljen i konačan rezultat meča.

Crno bele očekuje revanš u Holandiji za sedam dana, koji se igra sa početkom od 21 čas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Preminuo legendarni košarkaš Fortituda, osvojio trofej sa Dušanom Ivkovićem (VIDEO)

Tužna vest stiže iz Kostarike. Kako prenosi Fortitudo Bolonja, nekadašnji sjajni šuter Ruben Daglas preminuo je u 44. godini života. On...

POVEZANE OBJAVE