Crvena zvezda pobedom startovala u plej-ofu

Crvena zvezda – Spartak Ljig  3:0 (25:16, 25:18, 36:34)

Kako se i očekivalo odbojkaši Crvene zvezde startovali su pobedom u četvrtinalnoj seriji plej ofa Banka Poštanska štedionica Superlige Srbije. U prvom meču na Banjici savladali su Spartak iz Ljiga 3:0.

Prva dva seta Zvezda je apsolutno kontrolisala igru i rezultat. U prvom periodu ritam su davali Meljanac i Skakić  Od dva-tri poena prednosti u ranoj fazi perioda crveno-beli su agresivnom igrom stigli do konačnih +9 – 25:16. 

Drugi period bolje su otvorili gosti iz Ljiga, poveli 2:0 i prednost od dva poena održavali dok Zvezda nije izjednačila 7:7, a onda serijom 9:2 otišla na +7 i, praktično, prelomila set koji je na kraju dobila 25:18 i povela 2:0.

Treći set bio je rezultatski najneizveniji. Pod utiskom prva dva perioda u kojima su dominirali, domaći odbojkaši su u ovaj set ušli nešto opuštenije, a gosti iz Ljiga su to znali da kazne. Odbojkaši Spartaka nisu dozvolili crveno-belima da se odvoje na više od dva poena, stalno su set držači u egalu. Kad su izjednačili na 22:22 ušlo se u neizvesnu završnicu. Spartak je imao 10 set lopti, ali su Stanković, dva puta Skakić i pet puta Meljanac sačuvali Zvezdu. Vodio je Spartak 34:33, ali su Milić as servisom i Ristić poenom iz napada Zvezdi doneli pobedu u setu 36:34, trijumf 3:0 i vođstvo 1:0 u četvrtfinalnoj seriji plej ofa.

Meljanac je sa 25 poena bio najefikasniji na meču, Skakić je upisao 13, koliko i Maksimović u timu Spartaka.

Igor Žakić, trener Crvene zvezde, je i očekivao neizvesnu završnicu znajući da se ekipa Spartaka ne predaje.

– Igraju požrtvovanu odbojku do poslednje lopte i malo mi je krivo što smo posle prva dva seta potcenili to koliko oni mogu. Spartak je igrao bez svog najboljeg igrača Nadaždina, koji će biti spreman za ponedeljak, tako da nas tamo očekuje teža utakmica. Posebno kad se zna da je Spartak domaćinska ekipa. Ovo je plej of, trebamo da budemo svesni da će se svaka greška kažnjavati i kako budemo išli dalje, stepenik po stepenik biće sve teže bez obzira na ime rivala – bio je prvi komentar Žakića.

Strateg Zvezde ističe da njegov tim mora da raste iz meča u meč.

– Drago mi je da smo i u toj egal završnici i u tom broju poena uspeli da zadržimo hladnu glavu kad je protivnik vodio  i da, pre svega, sistemski odradimo dobar posao i pobedimo na kraju. Taj set smo dobili našom dobrom igrom, oni su nam malo pomogli servis greškama, ali mislim da je naša dobra igra presudila u tom setu – zaključio je Žakić.

Kapiten Čedomir Stanković smatra da je bilo pada u trećem setu, ali da je Zvezda u celini dobro odigrala.

– Otvorili smo utakmicu veoma dobro, igrali smo onako kako bi trebalo da igramo kako plej-of bude odmicao. Bili smo dominantni, ubedljivi. Međutim, u tom trećem setu je došlo je do opuštanja, posle dva ubedljiva seta smo, možda, malo i potcenili rivala. Bila je egal igra, smenjivali smo se u vođstvu, mi smo imali meč loptu, onda oni set loptu. Hrabri to što smo zadržali koncentraciju i uspeli da prelomimo utakmicu i povedemo 1:0. U revanšu očekujem još bolju partiju mog tima i plasman u polufinale – rekao je posle meča Stanković.

U ostalim mečevima četvrtfinala postignuti su sledeći rezultati: Vojvodina –  Mladi radnik 3:0, Radnički – Spartak Subotica 2:3, Partizan – Ribnica 3:1. Revanš mečevi se igraju u ponedeljak, 14. marta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI SKANDAL U SRPSKOJ KOŠARCI: Srpski košarkaš suspendovan zbog korišćenja kokaina

Nakon što je zbog nameštanja utakmica izrečena doživotna suspenzija Marku Radonjiću, nekadašnjem košarkašu FMP-a i Borca, novi skandal potresa...

POVEZANE OBJAVE