LOŠ NIZ: Napredak iznenadio u Humskoj

Partizan – Napredak 0:0 (0:0)

Partizan: Stevanović, Vujačić, Urošević (od 46′ Živković), Miletić, Lutovac, Zdjelar, Jojić (od 46′ Jović), Marković (od 61′ Milovanović), Pavlović (od 46′ Holender), Menig (od 46′ Jevtović), Gomeš

Napredak: Vasiljević, S. Jovanović, Đuričković (od 70′ Ivanić), Kočić (od 80′ Džugurdić), Spremo, Đeković, Marjanović (od 50′ Stevanović), Kojičić, Rašković, Đ. Jovanović (od 80′ Mladenović), Melunović (od 80′ Kunić)

Nakon poraza od Fejenorda, fudbaleri Partizana su remizirali bez golova sa Napretkom u meču 27. kola Superlige Srbije. Stvarali su crno beli šanse, ali se odbrana Kruševljana dobro držala. Ovim remijerm, ostavljaju mogućnost Crvenoj zvezdi, da preuzme čelnu poziciju ako sutra savlada Metalac.

Meč je počeo u laganom ritmu i ispitivanju snaga. U 4. minutu, Miletić je dobro reagovao nakon centaršuta Kočića. Kombinovali su potom Gomeš i Marković, ali je krilo crno belih uputilo loš ubačaj. Potom je Menig pao u šesnaestercu, a sudija nije svirao na belu tačku. Oba tima pokazuju želju za nadigravanjem.

Partizan je potom imao prilike, ali je odbrana Kruševljana dobro reagovala. Melunović je potom blokirao šut Markovića, a Vujačić uputio udarac preko gola. U tim trenucima, Nemanja Đeković je bio na visini zadatka u defanzivi Napretka. Crno beli su nastavili da stvaraju šanse, bez realizacije.

Potom je i Napredak imao svoje pokušaje, ali su bili neprecizni. Lutovac je pred kraj poluvremena šutirao pravo u Vasiljevića. Bez golova se otišlo na petnaestominutni odmor. Oba tima su imala svoje prilike, ali su odbrane osujećivale pokušaje rivala.

Početak drugog dela je kasnio, usled ne pojavljivanja gostujućih igrača i sudija. Trener Stanojević, napravio je čak četiri promene. Novi igrač u timu Partizana Filip Holender je pokušao na početku, a i Gomeš je bio neprecizan. Marković je u 57. minutu zatresao prečku, a sudija je potom svirao faul u napadu.

Potom je probao Milovanović, ali je njegov udarac glavom u 61. minutu bio neprecizan. Partizan je nastavio sa inicijativom koja do sada nije rezultirala pogotkom. Kasnije je probao Melunović, ali je lako odbranio Stevanović. U 81. minutu, napredak je propustio veliku šansu, ali je sviran ofsajd. Potom je probao Lutovac, ali preko prečke. Partizan je stihijski napadao, a realizacija je izostala.

Meč je produžen za sedam minuta. Milovanović je propustio stopostotnu šansu, ali je iz blizine pogodio golmana gostiju. Potom je Gomeš pogodio spoljni deo mreže. I Živković se okušao, ali je uputio mlak udarac pored gola.

Nakon ovog remija, Crvena zvezda zbog bolje gol razlike, može da preuzme lidersku poziciju, ako savlada Metalac. Crno bele u četvrtak očekuje revanš sa Fejenordom, a potom i gostovanje neugodnom Radniku iz Surdulice.

Foto: FK Partizan/ Sandić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo ne prašta tako lako: “Sa tim čovekom ne želim više nikad raditi”

Žoze Murinjo je trenutno bez kluba nakon što je u januaru dobio otkaz nakon dvie i po sezone...

POVEZANE OBJAVE