RUSI IGRAJU KOŠARKU: Evroligaški okršaj pripao CSKA, Milutinov solidan, Lojd briljirao (VIDEO)

Danas se pojavila vest da će se petorica stranih košarkaša vratiti u tim Zenita iz Snkt Peterburga, a potom su i zaigrali u evroligaškom okršaju protiv moskovskog CSKA, ali u okviru VTB lige.

Očigledno se, posle prinudne pauze, igračima dva tima igrala košarka, pa je posle veoma uzbudljivog meča pobedu odneo tim Dimitrisa Itudisa sa samo pola koša razlike – 79:78.

CSKA je dobio prvu deonicu sa +7 (19-12), dok su tokom druge gosti iz Sankt Peterburga rezultat potpuno vratili u egal, pa je na velikoj pauzi bilo nerešeno – 37:37.

Zenit je bolje počeo drugo poluvreme, pa je u jednom trenutku stekao i prvu i poslednju dvocifrenu razliku (56-45) u ovom duelu. Ipak, pred odlučujućih 10 minuta domaćin je uspeo da smanji zaostatak na samo -4 (61-57), a poslednji kvartal je protekao u potpunoj naizvesnosti i smenjivanju u vođstvu, a u neizvesnoj završnici bolje se snašao tim Ćavija Paskvala.

Najbolji na utakmici bio je Aleksej Šved sa 25 poena, Semjon Antonov je zabeležio 17, dok je naš centar Nikola Milutinov bio solidan sa 9 postignutih poena.

Na drugoj strani, u timu Zenita najbolji je bio prošlosezonski igrač Crvene zvezde Džordan Lojd sa 20 poena, a Dmitri Kulagin je upisao 17.

Treći klub koji je bio predstavnik Rusije u Evroligi do izbijanja geopolitičke krize u Ukrajini, Uniks iz Kazanja, ubedljivo je slavio protiv Nižnjeg iz Novgoroda sa 65-50.

Sjajan je bio Mario Hezonja sa 17 ubačenih poena, koliko je imao i Artem Komolov. U sastavu Nižnjeg Novgoroda Anton Astapovič je upisao 12 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVEZDA KATALONACA: Ernangomez već nezadovoljan! (VIDEO)

Košarkaši Barselone bore se tri kola pre kraja za prednost domaćeg terena u plej-ofu Evrolige. Doigravanje u Španiji će takođe...

POVEZANE OBJAVE