FSS poslao poruku Zvezdi

Danas se u Staroj Pazovi sastao izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije.

Između ostalog, rukovodeće telo srpskog fudbala se oglasilo povodom optužbi čelnika Crvene zvezde na račun selektora Dragana Stojkovića.

Na njega i FSS su se žalili iz Ljutice Bogdana, nakon dosuđenog penala za Partizan u meču protiv Spartaka u Subotici.

Povodom neprimerenih saopštenja i zlonamernih optužbi na račun Fudbalskog saveza, Sudijske komisije i selektora našeg najboljeg nacionalnog tima, Izvršni odbor FSS izražava punu podršku svim organima i pojedincima iz sistema Fudbalskog saveza Srbije. Na današnjoj Skupštini klubova Super i Prve lige zaključeno je da imamo dobro suđenje i uz podršku VAR-a regularno takmičenje. Od takve politike savez neće ni po koju cenu odustati. Zato, pozivamo klubove da poštuju propise i da se bore za bodove pošteno na terenu, a ne van njega. – rekli su iz FSS i dodali.

Izvršni odbor izražava nepokolebljiv stav da se svi problemi rešavaju unutar institucija saveza, a ne saopštenjima i pritiscima. Opšti interes mora biti iznad pojedinačnog, naročito sada kada celokupan srpski fudbal doživljava preporod. U tom smislu IO očekuje najstrožije sankcije od strane disciplinskih organa i iniciraće dodatno pooštravanje disciplinskih mera za ovakvo ponašanje u skladu sa preporukama UEFA. FSS duguje posebnu zahvalnost selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju i njegovim saradnicima za sve radosti i uspehe koje su nam podarili i učiniće sve da ih zaštiti od nedostojnih napada i omogući preko potrebni mir pred naredne utakmice. – zaključuje se u saopštenju.

Večiti rivali, u četvrtak igraju revanš mečeve osmine finala Lige Evrope i Lige konferencija.

Foto: FSS

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZAVRŠIO EPIZODU U RUSIJI: Nekadašnji šampion Evrope pronašao novi angažman

Košarkaška prvenstva širom Evrope ulaze u završnu fazu. Isto je i sa takmičenjem u Izraelu. Tamošnji Hapoel Jerusalim je za...

POVEZANE OBJAVE