ŠAKOTA JASAN: Ovo je njegov stav o strancima u reprezentaciji

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić, nedavno je izjavio da nema ništa protiv igranja stranaca za nacionalni tim.

Naš tim je nedavno ostvario dve bitne pobede nad Slovačkom, a povodom ove situacije, oglasio se i košarkaški trener Dragan Šakota.

Ja sam stranac koji živi u Grčkoj, imam grčki pasoš imam sva prava kao i Grci. Sa aspekta tih ljudskih prava, trebalo bi da može da igra i stranac koji ima državljanstvo, ako je dovoljno dobar. Naravno,prvo mora da postoji i interes za to. Prvenstveno interes Saveza, da li je njihov interes da igraju stranci ili možemo da ispoštujemo plan i program sa ovim igračima i da isforsiramo nekog mladog igrača. – rekao je on, u razgovoru za Mondo.

Potom je dodao:

Uvek smo davali šansu mladim igračima. Čak i u nekim ranijim godinama. Niko se ne seća da su u generaciji Dragana Kićanovića igrači imali po 20 godina ili kada je generacija Vlade Divca osvajala, takođe je bila mlada. To su teške rasprave koje ne mogu da se reše kroz medije. Odgovorni, pametni ljudi treba da donesu plan koji treba da bude opšte usvojen o pravcu naše reprezentacije. Ekipe poput Španije i Slovenije su to koristile, dovodile su vrhnske igrače i pravili su rezultate. Ako bi se to usvojilo, onda bih voleo da to bude vrhunski igrač, a ne neko ko bi nekome uzeo mesto. – zaključio je Šakota.

Nedavno se spekulisalo da bi on mogao da se vrati trenerskom poslu, i preuzme jedan španski klub.

Foto: KK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ČEKA IH DOMAĆINSTVO EP: Nemci znaju šta će sa Nagelsmanom

Fudbalsku reprezentaciju Nemačke očekuje učešće na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini. U prvim test mečevima savladali su Francusku i Holandiju....

POVEZANE OBJAVE