POSLE POBEDE NAD KECMANOVIĆEM: Fric ostvario rezultat karijere

Američki teniser Tejlor Fric plasirao se u finale masters turnira u Indijan Velsu pobedom nad Rusom Andrejom Rubljovim sa 2-0, po setovima 7:5 6:4.

Podsetimo, on je prethodno u četvrtfinalu eliminisao i našeg Miomira Kecmanovića sa 2-1 u setovima.

Amerikanac, 20. na svetu, već je u drugom gemu meča brejknuo Rubljova i poveo sa 2:0, iskoristivši treću brejk-šansu. Ipak, kada je servirao za set, sedmi teniser sveta je uzvratio i poravnao rezultat na 5:5. Međutim, u narednom gemu je Fric odmah iskoristio brejk-loptu, a potom u kilometarski dugom gemu, uz 7 izjednačenja, osvojio prvi set sa 7:5.

U drugom setu sve do završnice nije bilo brejk-lopti, a nakon što su oba tenisera uspela da spasu svoje servise u dva pretposlednja gema, ipak je visoki teniser na domaćem terenu oduzeo servis protivniku u poslednjem gemu meča, i osvojio ovaj deo meča i odneo sa 6:4 i ostvario plasman u finale, što mu je najveći uspeh u karijeri.

U finalu će se sastati protiv pobednika duela između dva španska tenisera, koji je i svojevrsni susret generacija, gde se trenutno sastaju Rafael Nadal i Karlos Alkaraz, koji se upravo smatra naslednikom Bika sa Majorke.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Nadal u svom stilu, posle tri sata, u osmini finala

Španski teniser Rafael Nadal savladao je Pedra Kaćina u trećem kolu mastersa u Madridu posle tri seta 6:1, 6:7,...

POVEZANE OBJAVE