Iliev o Fejenordu koji je tim za Ligu šampiona i “bauku” Rendžersu koji je izgubio od Sparte

Partizan je završio sezonu u Ligi Konferencija posle eliminacije od Fejenorda i okrenuo se domaćem šampionatu.

U taboru crno-belih su zadovoljni prikazanim i pored ubedljivog poraza od holandske ekipe.

Iskreno smatram da je plasman u osminu finala jednog evropskog takmičenja veliki uspeh, šta god neko pričao i pokušavao posle svega da izvrne činjenice. Kada sam prošlog leta govorio da ćemo doći baš do te faze u Ligi konferencija, govorili su da sam lud, ali sam verovao da možemo, da imamo i tim i trenera koji mogu da iznesu takav izazov i bio sam u pravu. Verujem i da bismo napravili korak više da nismo naleteli na Fejenord, koji ima kvalitet i igrače na nivou Lige šampiona, a u šta ste mogli da se uverite minulog vikenda u holandskom derbiju pomenutog tima sa velikim Ajaksom u Amsterdamu, u kome su tokom većeg dela meča bili opasniji tim, vodili dva puta i zbog individualnih grešaka poklekli pet minuta pre kraja, rekao je sportski direktor Partizana Ivica Iliev za Telegraf i dodao:

No, dobro, već je postala navika da se sve dobro što uradi Partizan umanjuje, a veličaju drugi, uz napomenu da je Sparta koju smo mi savladali dva puta jednom pobedila, a jednom poražena od tog “bauka” Rendžersa, u grupnoj fazi Ligu Evrope. Partizan je posle decenije i po stigao do ove faze u nekom evropskom takmičenju, doneo mnogo i srpskom fudbalu koji će od tih rezultagta ubirati plodove i to očito nije ni dobro, niti dovoljno. Možda bi bilo kritika i da smo zaista osvojili Ligu konferencija, ne bi me ni to začudilo.

Iliev smatra da je sve moglo biti drugačije da Rikardo Gomeš nije odsustvovao iz prvog meča sa Fejenordom zbog kartona.

Ne sporim da je Fejenord kvalitetniji tim, videli ste i sami kako igraju i kakve fudbalere poseduju, ali sam uveren da bismo im značajno otežali dvomeč da smo mogli da računamo na Rikarda i u prvoj utakmici i veoma žalim što nije igrao. S njim, kao trenutno najboljim igračem i napadačem i to ne samo u Srbiji, već i na Balkanu smo u revanšu bili daleko konkretniji, ozbiljniji, pametniji na svakom delu terena, mogli i do boljeg rezultata da smo iskoristili neke prilike. Biće sigurno onih koji će reći da jedan fudbaler ne čini tim, ali ću ih podsetiti na minuli derbi Reala i Barselone i izostanak Karima Benzeme u redovima madridskog tima, koji ih je oslabio bar za 50 odsto i kumovao ubedljivom porazu. U toj meri i nama znači Rikardo, što se videlo u revanšu, u Roterdamu.

U Superligi su vodi se velika borba za titulu, Partizan je izjednačen na prvom mestu sa Crvenom zvezdom.

Iskreno verujem da možemo da osvojimo titulu, odnosno da pobedimo sve mečeve do kraja. Ostale su nam još dve važne utakmice do početka plej-ofa, sa TSC i Čukaričkim, a potom i završnica takmičenja u kojoj će svaka utakmica biti finale. Pobeda u Surdulici po onako lošem terenu, protiv Radnika koji do minule utakmice nije primio nijedan gol je izuzetno bitna i sigurno će uliti veliku dozu samopouzdanja celom timu, iako smo u završnici mogli da budemo i kažnjeni. Ipak, gledam i na tu prečku rivala kao na neki pozitivan znak, koji bi mogao da bude “odskočna daska” za događaje koji tek slede.

Sada je pauza zbog obaveza reprezentacije.

Pauza je došla u pravi čas, daće nam preko potrebno vreme da se odmorimo, jer smo za nešto više od mesec dana odigrali čak 11 mečeva, od kojih su dueli u Ligi konferencija bili izuzeztno teški i uzeli su danak i u umoru i u povredama fudbalera. Verujem da ćemo je na pravi način iskoristiti, da će nam se priključiti nekolicina igrača koji nisu bili na raspolaganju da ćemo i biti spremni i motivisani da na pravi način i sa uspehom okončamo misiju na kojoj radimo od prošlog leta. Ponavljam: sve i dalje držimo u svojim rukama, verujem da možemo da ostvarimo sve pobede do kraja sezone, završio je Ivica Iliev.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE