Čović se oglasio o izbacivanju ruskih timova

Ruske ekipe su, zbog situacije u Ukrajini, i zvanično izbačene iz Evrolige, odlučio je izvršni odbor tog takmičenja.

Za tu odluku, glasalo je svih 13 klubova.

Rezultati tih timova se poništavaju, što je večitim rivalima znatno pomoglo da dođu do bolje pozicije.

Povodom ovih dešavanja, oglasio se i predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović:

Mislio sam da će to biti samo privremeno. Posle jučerašnje odluke ušli smo u komplikovanu situaciju. Niko nije očekivao i priželjkovao rat. Sada kao posledicu imamo ove komplikacije. Poslednji sam čovek, kompletno svi mi s ozbirom šta smo sve prošli u ovoj zemlji, da se sankcije primenjuju na sport. Očekivao sam da će se naći neko rešenje makar izmeštanjem ruskih klubova na drugi teren, Beograd ili neko drugo mesto. Izglasano je njihovo isključivanje i za mene kao čoveka koji je 50 i kusur godina u sportu, to je jako ružno. Da izbrišete klubove i rezultate. Komplikovana je situacija i pitanje je kakva je perspektiva Evrolige. – rekao je on.

On je rekao da je Zvezda bila pri stavu da se računaju sve odigrane utakmice. Takođe, govorio je o budućnosti takmičenja:

Ne mogu ništa da progniziram, krivo mi je što su doneli takvu odluku. VIdećemo šta će doneti naredni dani. Otvaraju se i druga pitanja. CSKA je deoničar Evroilge i to otvara neke druge pravne mogućnosti. Ne znam detaljno ugovore, ali mislim da postoje pravne klauzule koje mogu da se tumače ovako ili onako. Ne samo za iduću sezonu, nego treba generalno gledati perspektivu. Ne znam ni kako će se ruski klubovi ponašati imajući u vidu da u okviru Evolige ima i značajnih ruskih sponzora. Mi nemamo nikakvo opterećenje da odigramo sezonu do kraja, pa šta uradimo. Ciljne tačke su odbrana titule u ABA ligi i domaćem prvenstvu.

Čović je sumirao i šanse crveno belih za plasman u četvrtfinale:

Videćemo kakva je šansa za plej-of. Mi smo poziciju na tabeli napravili na osnovu naših rezultata. Moglo je da bude bolje, ali u ovoj specifičnoj sezoni sa koronom, moglo je i gore. Tu smo gde smo, probaćemo da odigramo najbolje što možemo, ali imamo i dodatno opterećenje. Lazić i Holins su pod povredama, a njih dvojica su vrlo važni igrači. Trudimo se da ih što pre vratimo. – zaključio je predsednik kluba sa Malog Kalemegdana.

Zvezda već u petak, igra meč 32. kola Evrolige u Berlinu protiv Albe.

Taj meč počinje od 20 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE