EK: Poraz Huventuda, abaligaši polovični, Budućnost uništili bivši Megini košarkaši

U okviru 16. kola Evrokupa odigrana je samo jedna utakmica u okviru grupe A, u kojoj igra i Partizan, ali ne bilo kakva, već okršaj dva tima koja, pored našeg predstavnika, konkurišu za lidersku poziciju.

U B grupi su pobedili Virtus iz Bolonje, kao i Bursaspor, dok su članovi ABA lige bili polovični – Budućnost je poražena, a slavila je Cedevita Olimpija.

Huventud je poražen na gostovanju francuskom Metropolitanu sa 86-78 i tako ostao na samo pobedu ispred Partizana na prvom mestu A grupe, a s obzirom na pobedu nad francuskim timom u prethodnom kolu, ovakav rezultat je odgovarao sastavu koji vodi Željko Obradović, međutim utakmica protiv Lokomotive Kubanj neće biti odigrana zbog rusko-ukrajinske geopolitičke krize.

Domaćin je vodio najvećim delom utakmice, osim u jednom delu treće deonice, kada je tim iz Badalone uspevao da dođe do prednosti od pola koša razlike, i samog početka. Prednost je uglavnom varirala u jednocifrenim okvirima, sve do poslednje četvrtine, kada je dostizala +10.

Džordan MekRe je bio najbolji na utakmici sa 24 poena, uz 2 skoka i 4 asistencije, dok je Vil Kamings zabeležio 18 poena, skok i 6 asistencija. Tomer Ginat je bio na skok do dabl-dabl učinka, sa 17 postignutih poena.

U poraženom timu je Brendon Pol upisao 12 (skok, 3 asistencije), a Derek Vilis 11 (6 skokova, 3 asistencije) poena.

Bursaspor je na domaćem terenu bio bolji od Valensije sa 92-89.

Timovi su se čitavim tokom meča smenjivali u vođstvu, i to veoma malom razlikom. Najveća dostignuta prednost bila je od 9 poena razlike, što je na svom kontu u jednom trenutku druge deonice imao turski sastav.

Najefikasniji su bili Endrju Andrjuz (2 asistencije) i David Dudžinski (7 skokova) sa po 23 poena, dok je povremeni crnogorski reprezentativac Derek Nidam zabeležio 16 poena, uz 2 skoka i 6 asistencija.

U gostujućem timu je Ćabi Lopez-Arostegi imao 17 poena, uz 5 asistencija i 2 skoka, a Klemen Prepelič (7 asistencija) i njegov naturalizovani kolega iz slovenačke reprezentacije Majk Tobi (3 skoka) po 14 poena.

Bolonja je bila više nego ubedljiva na gostovanju grčkom Promiteasu, slavivši sa 83-61.

Već tokom druge četvrtine gosti su stekli dvocifrenu prednost (31-21), a u trećoj je ona prešla i granicu od 20 poena, odnosno dostigla +24, pa se do kraja samo postavljalo pitanje konačnog rezultata.

Najbolji na utakmici bio je Francuz Isaja Kordinijer sa 22 poena, 2 skoka i 6 asistencija , a odličan je bio i Kajl Vims sa 15, uz 3 skoka i 2 asistencije. Mam Žaite je bio nadomak dabl-dabla, sa 11 poena i 9 skokova.

U grčkom sastavu je Nikolaos Rokavapulos zabeležio 20 poena, uz 4 skoka i asistenciju, dok je Džerai Grent upisao 12, uz 2 skoka i asistenciju.

Cedevita Olimpija bila je dominantna u Stožicama protiv Venecije, na kraju pobedivši sa 105-90.

Već na kraju prvog perioda imali su neverovatnih +18 (28-10), a tokom drugog dostigli i 25 poena prednosti (52-27). Do kraja se samo postavljalo pitanje krajnje razlike, koja je najviše dostigla +32 (82-50) u trećoj četvrtini.

Najefikasniji na meču bio je Viktor Sanders iz poraženog tima sa 24 poena, uz po 3 skoka i asistencije, dok je Stefano Tonut imao 14 poena, uz 2 skoka i 5 asistencija.

Kod Ljubljančana je Zek Ogast bio blizu dabl-dabla, sa 20 poena i 8 skokova, uz asistenciju, Jogi Ferel je imao poen manje, uz još 3 skoka i 6 asistencija, a Jaka Blažić se zaustavio na 15 poena i 6 asistencija.

Potpuno suprotna situacija za drugog predstavnika regionalne lige u grupi B. Budućnost iz Podgorice, kojoj ne ide najbolje u poslednje vreme, ubedljivo je poražena u Las Palmasu od Gran Kanarije sa 84-64.

Ipak, domaćin je tek u trećem kvartalu slomio crnogorski tim, kada je na kraju ovog dela vodio sa čak 17 poena razlike (62-45), iako je čitavo prvo poluvreme bilo potpuno otvoreno.

Ipak su gosti imali najefikasnijeg košarkaša utakmice, pošto je Di Džej Sili postigao 19 poena, uz po 2 skoka i asistencije. Džastin Kobs je imao 12 poena, uz 3 skoka i 2 asistencije.

U Gran Kanariji su najefikasniji bili igrači poznati na ovim prostorima. Aleksander Balcerovski, koji je do nedavno bio na pozajmici u Megi, zabeležio je 15 poena, uz po skok i asistenciju, dok je bivši igrač Mege i Crvene zvezde Dilan Enis imao poen manje, uz 4 skoka i 3 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Modrić u italijanskom gigantu? Ako pitate legendu, to bi bio pun pogodak!

La Gazeta delo Sport objavila je intervju sa legendarnim hrvatskim napadačem Alenom Bokšićem. Naime, jedan od klubova za koje je...

POVEZANE OBJAVE