PANČEV ANALIZIRAO USPEH: Veliko iznenađenje i velika radost!

Fudbaleri Severne Makedonije iznenadili su Italiju, i plasirali se u finale kvalifikacionog turnira za SP u Kataru.

Golom Aleksandra Trajkovskog u 92. minutu, ostavili su aktuelnog prvaka Evrope, bez učešća na drugom uzastupnom Mundijalu.

Taj uspeh je komentarisao i jedan od najvećih makedonskih fudbalera Darko Pančev:

Utakmicu sam gledao kući, svakako da je ovo bila velika radost i veliko iznenađenje. Ceo meč smo se branili, ali uspešno, a na kraju je u 92. minutu došao ovaj gol iz vedra neba i normalno je da smo se svi obradovali! Veliko iznenađenje i velika radost!. – rekao je on u intervjuu za portal “Objektiv”.

Potom je analizirao šanse Makedonaca u finalu protiv Portugala:

Veliki uspeh je i do sada napravljen. I da se ne uradi ništa protiv Portugalije ova generacija zaslužuje respekt za sve što je uradila do sada. Milevski bi mogao da se javi Stojkoviću i da ga zamoli za informacije i njegovo viđenje utakmice. Ja sam gledao meč Portugalija – Srbija, Srbija je bila opasna, napadala je, stvarala šanse i uspela da se vrati iz minusa. Srbija i Makedonija su dve različite ekipe i ovo će biti drugačija utakmica. Teško da mi možemo da igramo toliko ofanzivno u gostima, do sada nismo bili dominantniji kada smo igrali protiv jačih ekipa u gostima. Ja sam više za ovu varijantu kao protiv Italije, da trčimo, branimo se i borimo, pa ako damo gol damo! – zaključio je Pančev.

On je za Makedoniju na 34 meča, postigao 19 golova.

Severna Makedonija će u utorak od 20:45, gostovati Portugalu u direktnoj borbi za Katar.

Foto: FK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE