Real protiv “srpske” Fuenlabrade prekinuo neverovatan post

Košarkaši Real Madrida slavili su pobedu nad Fuenlabradom u svom Vizink centru sa 92-77, u okviru 26. kola španske Endesa lige.

Ono što zvuči neverovatno jeste činjenica da je tim Pabla Lasa ovako prekinuo negativan niz od čak pet uzastopnih poraza kod kuće u ovom takmičenju. Zaređali su poraze od Barselone, Andore, Valensije, Baskonije i Manrese, a sada je konačno prekinuta ova agonija za navijače Kraljesvkog kluba.

Nije domaćin imao mnogo problema da odnese pobedu, jer je već tokom druge deonice stekao dvocifrenu prednost, koju skoro da nije ispuštao do kraja, pa je samo bilo pitanje koja će biti krajnja razlika.

Najefikasniji na utakmici bio je Toma Ertel sa 21 poenom, uz 4 skoka i 6 asistencija, dok je Gabrijel Dek zabeležio dabl-dabl učinak sa 16 poena i 10 skokova, na šta je dodao i 2 asistencije. Odlični su pod košem bili i Valter Tavares (8 skokova, 1 asistencija) i Geršon Jabusele (2 skoka, 4 asistencije) sa po 14 poena.

U gostujućem sastavu je standardno dobar bio Brazilac Leonardo Meindl sa 18 poena, 6 skokova i 3 asistencije, dok je Nigerijac Obi Emegano imao dva poena manje, a upisao je i 3 skoka.

Od srpskih košarkaša najviše se istakao Dušan Ristić sa 12 poena i 6 skokova, dok se u strelce upisao još Dragan Milosavljević, koji je ubacio 4 poena, uhvatio 3 skoka i jednom asistirao. Jovan Novak je imao samo jednu asistenciju.

Real se sada nalazi na drugoj poziciji tabele sa 19 pobeda, koliko ima i najveći rival Barselona, koja je lider šampionata, ali je i odigrala dva meča manje.

Fuenlabrada je na 15. mestu sa 8 pobeda i 17 poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVEZDA KATALONACA: Ernangomez već nezadovoljan! (VIDEO)

Košarkaši Barselone bore se tri kola pre kraja za prednost domaćeg terena u plej-ofu Evrolige. Doigravanje u Španiji će takođe...

POVEZANE OBJAVE