Iliev: Preko noći smo izgubili energiju, protiv Napretka nije sviran evidentan penal

Posle dosta sezona trka za titulu je u Srbiji neizvesna. Crvena zvezda i Partizan imaju isti broj bodova i izvesno je da će derbi u plej ofu imati karakter finala.

Crveno-beli su slavili u poslednjem derbiju kojim su istopili prednost Partizana od 5 bodova, a sportski diretkor Ivica Iliev je pričao o značaju tog poraza na stadionu “Rajko Mitić”.

– Derbi je utakmica koja najviše utiče na igrače. Kada date gol u derbiju i pobedite, dobijete šest meseci mira i zadovoljstva, a kada izgubite sve je to suprotno. Igrači su bili razočarani i povukli su se u sebe. Preko noći su izgubili tu energiju. Posle Napretka i nesrećno izgubljenih bodova, gde nije sviran evidentan jedanaesterac za nas i gde smo znali da će, kako se bliži kraj sezone, svaka utakmica biti ‘na nož’ – uspeli smo da ostvarimo pobede i video sam koliko to fudbalerima znači i kako se vraća samopouzdanje, Rekao je Ivica Iliev za Meridian Sport i u nastavku pokušao da objasni šta se njegovom klubu dogodilo nakon derbija:

– Kada se izgubi derbi sve se drugačije analizira, a kada se pobedi – ekipa odmah igra sa većim entuzijazmom i samopouzdanjem. Onda sve lakše ide. Imamo slučaj gde se do te Sparte neko drugi mučio i bio u padu forme, a mi bili na vrhuncu. Jednostavno, derbi mnogo toga menja. Sada imamo priliku da se oporavimo i regenerišemo, a onda u nastavak sezone krenemo još jači. Vrlo brzo će i derbi koji bi trebalo da odluči šampiona.

Cilj Partizana do kraja sezone je jasan – titula.

– Partizanu je potrebno da pobedi u derbiju i – to bi bilo to. Dugo nije bilo ovako neizvesno, I pored sitnih grešaka koje su, kada pogledamo, bile na štetu Partizana – ne žalimo se. Normalno je da dolazi do grešaka. Ono što je važno, u srpskom fudbalu deluje sve mnogo bolje. Zato ove sezone gledamo dobar fudbal, mnogo golova, odlične utakmice. Klubovi koji su sada na tabeli mnogo iza Partizana i Zvezde prave veće probleme i teže je igrati protiv njih nego ranije. Dakle, govorimo o ozbiljnom kvalitetu. Ima dosta ekipa koje se bore za Evropu, a verujem da će zbog rezultata koje su dva najveća srpska kluba napravila u Evropi, tek sledeća godina biti mnogo bolja. Od one tamo godine ćemo imati i dva predstavnika u Ligi šampiona, jednog u Ligi Evrope, dva u Ligi konferencija… Fudbal u Srbiji će biti još kvalitetniji, objašanjava Iliev.

Osvrnuo se sportski direktor Partizana i na učešće svog kluba u Ligi konferencija i objasnio zašto su, pre nego što je takmičenje počelo, mnogi iz njegovog okruženja mislili da je “lud”.

– Letos kada sam pričao ljudima u klubu da nas vidim u osmini finala Lige konferencija, svi su mi se smejali i mislili da sam lud. Onda igramo u osmini finala, napravimo istorijski rezultat i ispadnemo od jednog velikog Fejnorda i drugi kažu: ‘ma ovo ništa ne valja’. Ljudi, pričamo o osmini finala. Da li kapirate šta je to? Svi se hvataju za trenutak, a ne vide širu sliku dokle je Partizan došao i šta je napravio. Nažalost, borimo se sa svim tim stvarima i to je taj dodatni pritisak. Kakav god rezultat da napravite, prvi sledeći poraz – sve pada u vodu, kaže Iliev.

On je prokomentarisao i sliku u medijima koja je predstavljena odmah nakon prvih mečeve osmine finala – Partizana u Ligi konferencija, Zvezde u Ligi Evrope. “Večiti” su tada upisali poraze, crno-beli kod kuće 2:5, crveno-beli na strani 3:0.

– To je ono što boli. Ali, nema veze. Navikli smo kroz sve ove godine. Kad se podvuče crta, istim rezultatom smo izgubili i mi i naš najveći rival. Ali… Nešto je herojsko, a nešto poražavajuće. To je malo za nepoverovati. Mada, negde smo i mi krivi porazom u derbiju, znali smo da je takva situacija. Do derbija smo uspeli taj odnos malo da promenimo, ali tim porazom meni je donekle sad sve i logično. Odrastao sam u ovom klubu i znam šta je derbi. Znam koliko je ta utakmica važna. Ko god je osvajao titulu – osvajao je u tim utakmicama. Zagovornik sam toga da je derbi meč koji pravi tu prevagu. I ako mi ne uspemo da u tri derbija pobedimo, neću reći da neko ne zaslužuje titulu, ali ću sigurno kriviti sebe za to, jasan je Iliev.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE