Buran meč u Nišu, raspoložen Katai nosio Zvezdu do pobede

Radnički Niš – Crvena zvezda 1:5 (1:1)

Katai 25′ , 49′, 61, Ben 75′ , Krstičić 86.’- Mitrović 33′

Radnički Niš: Dujmović , Aksentijević, Pavlov, Mitrović, Vujadinović , Kovačević, Jamkam, Savić, Mesarović, Mlađović, Mićibući

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (od 82′ Gobeljić), Dragović, Eraković, Rodić, Sanogo (od 82′ Krstičić), Katai (od 82′ Motika), Ivanić (od 46′ Ben), Kanga, Ohi (od 56′ Srnić), Pavkov

Fudbaleri Crvene zvezde, pobedili su u Nišu domaći Radnički, u duelu 29. kola Superlige Srbije. Posebno raspoložen za igru je bio Aleksandar Katai. Crveno belima je bilo dodatno olakšano, nakon isključenja Savića. Ukoliko pobede kragujevački Radnički u poslednjem kolu, fudbaleri Zvezde ulaze u plej of kao prvoplasirani.

Meč je počeo u obostranom ispitivanju snaga. Oba tima su željna da se nadigravaju. Katai je u 12. minutu šutirao preko gola iz slobodnog udarca. Isti igrač je šutirao u 17. minutu, ali njegov odbitak Pavkov nije smestio u mrežu.

Zvezda je u 25. minutu povela preko Aleksandra Kataija nakon odličnog ubacivanja Milana Rodića.

Ipak, radost Zvezdinih navijača je kratko trajala. Domaćini su već u 33. minutu izjednačili preko Stefana Mitrovića, nakon što Eraković nije uspeo da spreči ofsajd poziciju.

U 40. minutu je nastao karambol u petercu Nišlija, ali je posle svega dosuđen korner, iako je VAR proveravao penal.

Ubrzo je usledilo novo uzbuđenje, jer su domaći ostali sa igračem manje. U 42. minutu, je Milan Savić dobio drugi žuti karton nakon faula nad Aleksandrom Kataijem.

Sa nerešenim rezultatom se otišlo na odmor.

Zvezda je odmah na startu nastavka vratila prednost. Svoj drugi gol je u 49. minutu postigao Katai. Potom su crveno beli imali još jednu kolosalnu priliku.

Kanga je u situaciji 3 na 0 kasno uposlio Bena, koji je bio u ofsajdu. Ipak, Zvezda je stigla do trećeg pogotka Katai je upisao het trik u 61. minutu. Pogotku je kumovala i greška golmana Dujmovića, koji je propustio loptu.

U 71. minutu, povredio se Zvezdin čuvar mreže Milan Borjan imajući problema sa zadnjom ložom. Nastavio je meč, iako je Gordić bio spreman da ga zameni. Nakon toga, Zvezda je postigla četvrti pogodak. Ovoga puta, strelac je u 75. minutu bio El Fardu Ben. Ni ovaj gol nije prošao bez Aleksandra Kataija, koji je upisao asistenciju.

Nakon greške Borjana, Ćirković u 81. minutu nije dobro zahvatio loptu.

Tim iz Beograda se nije zaustavio, i postigao je peti gol. Strelac je u 86. minutu bio nenad Krstičić.

Tim rezultatom je i završen meč.

Radnički ostaje na četvrtoj poziciji, i u poslednjem kolu regularnog dela gostuju Mladosti iz Lučana.

Za overu prvog mesta pred plej of, Zvezdi je potrebna pobeda protiv Radničkog iz Kragujevca.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan našao zamenu za Duljaja? Ljubimac “grobara” novi trener crno-belih?

Jedan od dva najveća srpska fudbalska kluba Partizan ostao je i ove sezone bez trofeja. Čelnici Partizana doneli su...

POVEZANE OBJAVE