Brutalni Ristić vodio Fuenlabradu do pobede nad Bilbaom (VIDEO)

Košarkaši Fuenlabrade savladali su na svom parketu Bilbao sa 87-82, u utakmici 27. kola španske Endesa lige, a najbolji igrač utakmice bio je srpski centar Dušan Ristić.

Kada je domaćin stekao prednost u toku prve deonice, nije je ispuštao sve do poslednje četvrtine, a u toku drugog perioda išla je i do 13 poena razlike.

Ipak, u odlučujućem delu Bilbao je uspevao da čak preokrene utakmicu i uvede je u egal, ali je u neizvesnoj završnici tim za koji nastupa nekoliko srpskih košarkaša uspeo da prelomi meč u svoju korist.

Ristić je odigrao neverovatnu partiju sa dabl-dablom od 23 poena, 10 skokova i asistencijom. Dobro su ga pratili i Nigerijac Obi Emegano sa 17 poena i po 2 skoka i asistencije, i Slovenac Žiga Samar sa 16 poena, 5 asistencija i 2 skoka.

Na drugoj strani je veoma poznato ime u evropskoj košarci i bivši košarkaš Fenerbahčea Endrju Gaudlok imao 13 poena, dok je Brazilac Rafa Luž uz isti broj poena sakupio i 3 skoka i 2 asistencije.

Od ostalih srpskih košarkaša, Dragan Milosavljević je postigao 5 poena, uz 4 skoka i 2 asistencije, a Jovan Novak je upisao 5 asistencija i skok za Fuenlabradu, dok je u Bilbau Stefan Peno bio u igri samo 15 sekundi i ostao je bez učinka.

U isto vreme je i Breogan na svom parketu bio bolji od San Pablo Burgosa u veoma efikasnoj utakmici sa 105-96, a i tu je jedan srpski košarkaš, Marko Luković, bio raspoložen za igru i postigao 14 poena, na šta je dodao i 5 skokova i 2 asistencije.

Džanan Musa je po svom običaju bio sjajan sa 20 poena, 7 skokova i 3 asistencije, ali ga je ovog puta nadmašio Kanađanin Bel-Hejns sa 22 poena, 5 skokova i 6 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

U PROBLEMU: Srpski reprezentativac pao na doping testu!

Srpski sport zatekla je informacija u vezi sa plivačem Urošem Nikolićem. Prema saznanjima portala Sportklub, utvrđeno je da je tokom...

POVEZANE OBJAVE