Partizan uspešno završio grupnu fazu Evrokupa, dabl-dabl Ledeja (VIDEO)

Košarkaši Partizana uspešno su priveli kraju grupnu fazu Evrokupa, pobedom nad italijanskim Trentom u gostima sa 79-63, u meču bez rezultatskog značaja, s obzirom na to da je ranije obezbeđeno drugo mesto u grupi A, dok italijanski tim nije imao šanse da se plasira u narednu fazu.

Iako je bilo dosta oscilacija u igri i rezultatu, sastav koji vodi Željko Obradović se vraća iz Italije sa ubedljivim trijumfom i sada čeka protivnika u osmini finala. Ukoliko Venecija dobije meč na Kanarskim ostrvima protiv Gran Kanarije, srpski predstavnik će igrati sa Bursom, u suprotnom će to biti upravo italijasnki tim.

Prva deonica protekla je u uravnoteženom odnosu snaga i nijedan od timova nije uspeo da stekne više od 4 poena prednosti, a otvorili su je razmenom trojki Dijego Flakadori na jednoj i Dalas Mur na drugoj strani.

Ipak, crno-beli su trojkom Jama Madara na nešto manje od dva minuta do isteka prvih 10 minuta poveli sa 16-15, a do kraja ovog dela samo je još Lesor uspeo da postigne dva poena.

Tako je naš tim u veoma neefikasnoj završnici prve četvrtine stekao vođstvo od 18-15, što je umeo da sačuva.

Drugi period je poenima otvorio Zek Ledej, tako donevši najveću dotadašnju prednost u ovom duelu. Partizan je u napadu u ovom intervalu najviše išao preko visokih igrača, a posle tri minuta igre Aleksa Avramović je trojkom prednost uvećao na +8 (27-19).

Nastupio je novi period bez koševa, koji je trajao više od minuta, sve dok Dominik Džonson taj post nije prekinuo ubačenom trojkom. Nakon toga Ledej je imao svoju seriju od čak 7-0, kojom je svom timu doneo prvu dvocifrenu prednost (35-22), tako potvrdivši sjajnu formu u kojoj se nalazi i sakupivši već 12 poena na nešto više od tri minuta do kraja prvog poluvremena.

Domaći igrači su uspeli da spreče dalji rast razlike svojom serijom od 7-0, pa je na poluvremenu prednost tima Željka Obradovića bila 37-29.

Mur je odmah na startu treće četvrtine vratio dvocifrenu razliku crno-belima, a nastavio da održava trojkom Alena Smailagića (42-31), ali je onda Kameron Rejnolds vezao 6 poena i smanjio zaostatak italijanskog predstavnika na 42-37.

Od polovine trećeg kvartala vezao je domaćin seriju od čak 10-0 i posle trojke Džonsona posle sedam minuta igre u ovom delu stigao do prednosti nakon dužeg vremena (51-49).

Na to je, međutim, odmah imao odgovor mladi Uroš Trifunović, koji je postigao trojku. Do kraja je Partizan bio bolji i, mahom sa linije slobodnih bacanja, ponovo stekao lepu prednost pred odlučujućih 10 minuta, kada je bilo 61-53 za goste.

Poslednja deonica je počela neefikasno i nije bilo poena za više od minuta igre, a onda se ušlo u razmenu poena, u kojoj je Partizan održavao stečenu zalihu, ostvarivši posle slobodnih bacanja Jama Madara ponovo i 10 poena viška (65-55)

Partizan je do kraja pobedu rutinski čuvao uspešnim izvođenjem slobodnih bacanja, ali uz dosta promašaja iz igre. Ipak, na kraju je srpski tim ostvario ubedljiv trijumf od 79-63, a u završnici su zaigrali i mladi Gregor Glas – koji je i poentirao iz svog najjačeg oružja, šutem van linije 6,75 – i Tristan Vukčević.

Najbolji na utakmici bio je Zek Ledej sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 13 skokova, na šta je dodao i 2 asistencije. Dalas Mur je zabeležio 12 poena, dok je Madar uz poen manje imao i 8 skokova i 4 asistencije.

Na drugoj strani, Kameron Rejnolds je upisao 15 poena, a Dominik Džonson dva poena manje. Dijego Flakadori je uz 9 poena zabeležio i 3 skoka i 5 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE