LIGA ŠAMPIONA: Radnički u Italiji protiv lidera

U 12. kolu Lige šampiona vaterpolisti Radničkog gostuju lideru na tabeli Grupe A, italijanskoj Breši, u subotu, od 19 časova, na bazenu „Mompijano“.

Da je zasluženo na prvom mestu, sa šest bodova više od najbližih pratilaca, Breša je pokazala i u duelu u Kragujevcu, gde je publika mogla da na delu vidi velike majstore vaterpola, u ubedljivoj pobedi gostiju – 14:8.

– Breša je možda najviše pokazala u dosadašnjem delu Lige šampiona u našoj grupi. Oni i Barseloneta igraju taj moderni, brzi vaterpolo sa dosta plivanja. U Kragujevcu su nas potpuno nadigrali i sasvim zasluženo dobili tolikom razlikom. Nismo uspeli da odgovorimo taktički na njihovu igru, iako smo se spremali za tu zonu iz koje stalno idu u kontre. Sada idemo u Brešu da popravimo utisak, ali neće biti lako, jer su oni favoriti i poznato je da je teško igrati na njihovom bazenu, gde retko ko može da ih dobije, rekao je iskusni bek Radničkog Miloš Miličić.

Kragujevčani još uvek imaju teoretske šanse da se plasiraju na „fajnal-ejt“, ali su one jako male, jer tri kola pre kraja zaostaju šest bodova za najbližim konkurentima. Ipak, daleko od toga da nemaju motiva u predstojećim duelima, jer su više puta isticali da im ovi mečevi mnogo znače u sazrevanju. Uz to, svakako da imaju želju i da pokažu da pripadaju samom kremu evropskog vaterpola i da pruže jači otpor italijanskom šampionu i bronzanom timu iz prošlog izdanja Lige šampiona.

– Moramo mnogo pametnije da odigramo u napadu. Ne smemo da srljamo i dopustimo im lake golove iz kontri. Ako svedemo utakmicu na pozicionu igru, možemo da igramo egal sa njima, u suprotnom nemamo šanse. Teoretski su male šanse da se plasiramo na „fajnal-ejt“, ali dok god postoje, mi ćemo se boriti, zaključio je Miličić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trojica igrača Fenera pod znakom pitanja za drugi meč sa Monakom

Košarkaši Fenerbahčea napravili su brejk u prvom meču protiv ekipe Monaka. Međutim, turski klub ima dosta problema pred drugi...

POVEZANE OBJAVE