Inter siguran protiv Verone, diše za vratom gradskom rivalu (VIDEO)

Fudbaleri Intera iz Milana savladali su Veronu na Đuzepe Meaci sa 2-0, u sklopu 32. kola Serije A.

Inter je posao završio u prvom poluvremenu, kada se mreža Verone tresla dva puta i kada su dominirali sa 13 šuteva ka golu (5 u okvir) spram samo dva gostiju.

Žuto-plavi su u drugom delu krenuli u napad, ostvarili značajan posed lopte (65%) i imali više upućenih šuteva ka golu, ali nisu uspeli da smeste loptu iza leđa Samira Handanovića.

Prednost Neroazurima doneo je Nikolo Barela u 22. minutu. Ivan Perišić je iskoristio lošu reakciju gostujućih fudbalera i presekao loptu na sredini terena, posle čega je sa leve strane precizno proigrao svog saigrača, kome je ostalo da samo rutinski postigne gol.

I prilikom drugog pogotka je ključnu ulogu odigrao hrvatski krilni fudbaler. Posle izvedenog kornera u 30. minutu, on je sa prve stative glavom prebacio loptu do Edina Džeka koji se našao na pravom mestu, pa mu nije bilo teško da povisi na 2-0, što se ispostavilo kao konačan rezultat.

Čitav meč u dresu Verone proveo je Ivan Ilić, dok je Darko Lazović zamenjen u 82. minutu.

Inter na taj način ostaje na drugom mestu sa samo jednim bodom manje od gradskog rivala Milana, koji je lider sa 67 bodova, dok je prednost u odnosu na trećeplasirani Napoli samo u gol-razlici.

Verona je na 9. poziciji sa 45 osvojenih bodova, ali ima utakmicu više od većine timova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED LETNJU PIJACU: Gvardiola izabrao, Siti pazari u Bundesligi!

Fudbaleri Mančester Sitija neće braniti titulu u Ligi šampiona. Dvomeč osmine finala protiv Reala pripao je Madriđanima na penale. Građani su...

POVEZANE OBJAVE