U ČAST PARTIZANA: “Srpska” Fuenlabrada slavila u uzbudljivom meču uz dobre partije naših košarkaša (VIDEO)

Uskoro se navršava dvadeset godina od najvećeg uspeha srpske klupske košarke, kada je Partizan 1992. godine postao prvak Evrope.

Partizan tada nije mogao da igra utakmice u našoj zemlji zbog sankcija koje su uvedene, pa je nastupao u španskoj Fuenlabradi, a prijateljstvo između dva kluba traje i danas.

To su iz španskog kluba demonstrirali i u pobedi nad Obradoirom na svom parketu od 93-92, kada su u čast našeg kluba nastupili u crnim dresovima sa natpisom “Partizan de Fuenlabrada”.

U veoma uzbudljivom i efikasnom duelu domaćin je dugo imao i dvocifrenu prednost, ali se Obradoiro vratio u meč, pa je poslednja četvrtina i po obilovala potpunom neizvesnošću.

Na ovoj svejevrsnoj svečanosti u čast Partizana istakao se i bivši košarkaš crno-belih Dragan Milosavljević sa 12 poena, ali i nekadašnji centar Crvene zvezde Dušan Ristić, koji je postigao 14 poena, uz 3 skoka i asistenciju. Treći srpski igrač u redovima ovog tima Jovan Novak zabeležio je 5 poena i 2 završna dodavanja.

Kao po običaju, najefikasniji su, pored Ristića, bili Nigerijac Obi Emegano sa 22 poena, uz 5 skokova i asistenciju, i Brazilac Leonardo Meindl sa dabl-dablom od 13 poena i 12 skokova, na šta je dodao i 5 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pioli je bivši, poznato ko ga menja na klupi Milana

Kako prenose italijanski mediji, Stefano Pioli definitivno napušta Milan na kraju sezone. Nekadašnji trener Bolonje, Fiorentine i Lacija je na...

POVEZANE OBJAVE