ILIĆ PRED SLOVENIJU: Ovo je trenutak kome su se svi radovali

Rukometaše Srbije, večeras protiv Slovenije, očekuje prvi meč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo.

Domaćini Orlovima, prethodno su izbacili Italiju, dok je Srbija ovde stigla direktno, na osnovu učinka na Evropskom prvenstvu.

Reprezentativac Srbije, Vanja Ilić, govorio je o svojim očekivanjima pred susret:

– Smatram da je najjači duel u ovom kvalifikacionom delu za Svetsko prvenstvo upravo naš duel. Svi znamo kakva je selekcija Slovenije i kakve kvalitete poseduje. Iako nije bilo mnogo vremena za pripremu, mi smo svaki mogući trenutak koristili da analiziramo Slovence, da pričamo o našoj i njihovoj igri, tako da smo iskoristili ovaj period da što bolje pripremimo meč. Danas je preostao još jedan trening da radimo na još nekim detaljima, ali u suštini mislim da smo spremni. Nakon završetka Evropskog prvenstva, ovo je trenutak kome smo se radovali i svi jedva čekamo da izađemo na teren. Osećamo se spremni, kao i uvek energija i atmosfera je neverovatna unutar ekipe. Mislim da ćemo to uspeti i da prenesemo na teren i nadamo se dobrom rezultatu. – rekao je on, potom komentarišući rivala:

Godinama unazad znamo da Slovenija ima odličnu reprezentaciju, ali najjača njihova karika je upravo srednji bek već godinama unazad, ali sigurno će biti i u godinama koje slede. Ne potcenjujemo ostale igrače nikako, ne smemo zaboraviti ni njih jer je izuzetno kvalitetna selekcija u pitanju. Slovenci imaju i novog selektora, tako da smo na dve utakmice sa Italijom videli neke promene u igri, ali treba tu sigurno dosta vremena, kao što je i nama trebalo i da se igra usavrši. Slobodno vreme koje imamo provodimo tako što pričamo o utakmici, o mogućim situacijama i mislim da stvarno možemo da napravimo dobar rezultat. – zaključio je Ilić.

Meč se igra večeras u Celju od 20 časova. Srbija će biti domaćin revanš meča, koji se igra u subotu od 18 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznate sudbine Radonjića i Nastasića na Majorci

Srpskog fudbalera Nemanju Radonjića kroz čitavu karijeru prate turbulencije. Tako je bilo i tokom ove sezone, a izgleda da...

POVEZANE OBJAVE