SRBIJA HITA KA SVETSKOM PRVENSTVU: Pobeda u Sloveniji!

Rukometna reprezentacija Srbije savladala je u dvorani Zlatorog u Celju Sloveniju sa 34-31, u prvom meču baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo, koje će se naredne godine odigrati u Poljskoj i Švedskoj.

Prvo vođstvo naši momci su zabeležili u 5. minutu zahvaljujući odličnom šutu Petra Đorđića, kada smo poveli sa 3-2. Zatim su naši, pre svega golovima Orbovića, bili uvek na korak ispred rivala.

Priliku za novi preokret Slovenaca sprečio je Milosavljev kad je odbranio sedmerac u 13. minutu, a na drugoj strani je ponovo Đorđić doneo prednost, kada je reprezentacija Srbije povela sa 8-7.

Odmah u narednom napadu Ilija Abutović je napravio faul za 2 minuta isključenja, ali Milosavljev je upisao još jednu odbranu sedmerca. Međutim, Pešmalbek je potom dobio isključenje, pa smo ostali bez dva igrača na terenu, što su Slovenci umeli da iskoriste i Bombač je zatresao mrežu za novo izjednačenje.

Ipak, Đorđić je u takvim okolnostima u napadu napravio mali podvig i ponovo doneo prednost našem nacionalnom timu.

Nije naš golman dozvoljavao da Slovenci dođu do novog izjednačenja kada je u kontri “skinuo” čist zicer Mačkovšeka, kada je na drugoj strani na isti način uspešniji bio Bogdan Radivojević i doneo prvu prednost veću od jednog gola na ovoj utakmici (11-9).

Nije prošlo mnogo vremena dok Slovenci nisu golovima Bombača i Cingesara ponovo izjednačili, na 12-12. Seriju je prekinuo Lazar Kukuć svojim trećim pogotkom, a iako su ponovo poveli naši protivnici, uskoro su srpski reprezentativci briljantnom igrom do kraja poluvremena uspeli da steknu poprilično veliku zalihu.

U poslednjih osam minuta ovog dela naši rukometaši su nanizali seriju od 7:2 – najviše zahvaljujući odličnoj odbrani i dve uzastopne realizovane kontre Radivojevića i Mijajla Marsenića, kao i novim bravurama Milosavljeva – pa su naši rukometaši u dvorani Zlatorog u Celju vodili sa 20-16 posle prvih 30 minuta.

Nezaustavljiv u prvom delu bio je Petar Đorđić sa 6 golova iz 7 pokušaja, a efikasni su bili i Kukić i Radivojević sa po 3, s tim što je naše krilo imalo stopostotan učinak.

U domaćem sastavu su Borut Mačkovšek i Dean Bombač po 5 puta tresli mrežu, uz stopostotan učinak drugopomenutog.

Radivojević nije realizovao sedmerac na startu drugog poluvremena, ali je Miloš Orbović povratio najveću prednost na meču već u drugom minutu (21-16). Najznačajniju razliku povisio je svojim novim golom fenomenalni Đorđić u 35. minutu (23-17), a Kukić pet minuta kasnije premašio tu razliku za još jedan gol, kada je njegovim golom naš sastav poveo sa 26-19.

Sjajni su naši bili u odbrani, gde se pre svih izdvajao Dragan Pešmalbek, i održavali stečenu prednost, iako je usledio period u kom nisu pronalazili rešenja u napadu.

Posle probijanja Kukića, Blaž Janc je pogodio prazan gol na suprotnoj strani za smanjenje zaostatka domaćina na 28-24, ali je nalet našeg protivnika zaustavio sjajni Vladimir Cupara, koji je u drugom poluvremenu nastavio tamo gde je stao njegov kolega na golu Milosavljev. Cupara je u otvorenoj kontri stopirao Gaspera Marguča, a potom je Marsenić pogodio za naš gol nakon četiri minuta.

Do kraja je duel protekao u ujednačenom ritmu, pa je domaćin samo uspeo da smanji na 3 gola minusa do kraja.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Petar Đorđić sa 8 i Lazar Kukuć sa 6 golova, dok je kod Slovenaca Dean Bombaš pogađao 8 puta, a Borut Mačkovšek jednom manje.

Revanš utakmica će se u subotu od 18 časova odigrati u Kragujevcu, u hali Jezero.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda ostaje bez jednog od najboljih igrača

Najveća dilema u Crvenoj zvezdi tokom leta bila je da li se odreći visokog obeštećenja i zadržati Osmana Bukarija...

POVEZANE OBJAVE