MILOSAVLJEV POSLE PLASMANA NA SVETSKO PRVENSTVO: Došao sam ovde da poginem

Rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je danas plasman na Svetsko prvenstvo, nakon što je i u revanšu baraža savladala Sloveniju, ovog puta sa 23-20 u kragujevačkoj hali “Jezero”.

Prethodno su naši rukometaši trijumfovali i pre ćetiri dana u Celju, slavivši tada sa 34-31 protiv reprezentacije koja se nalazi u TOP 10 na svetu.

Jedan od junaka ovog duela svakako je bio golman Dejan Milosavljev, koji je činio čuda na golu u obe utakmice.

Hvala svima koji su verovali u nas u ovih sedam dana. Atmosfera u dvorani u Kragujevcu je bila neverovatna. Navijači su nas podržali i ulili nam dodatno samopouzdanje. Znali smo da je Slovenija u Top 10 reprezentacija na svetu. Iznenadili smo je u prvom meču u Celju. Znali samo da će biti teže u revanšu. Slovenci imaju dobrog trenera, vrhunske igrače koji brane boje najboljih klubova na svetu, podsetio je srpski reprezentativac.

Srećan sam zbog plasmana na Svetsko prvenstvo. Nije Slovenija uspela da nas prelomi. Zrelo smo odigrali i u napadu i u odbrani, kada je bilo najvažnije. Hvala svima u stručnom štabu, Toniju… Nadam se da će nas u budućnosti zaobići povrede i da ćemo biti još bolji, izjavio je Milosavljev.

Za njega je ovaj uspeh imao i posebnog značaja, s obzirom na činjenicu da ga nije bilo na Evropskom prvenstvu zbog koronavirusa.

Došao sam danas da poginem. Imao sam neki dodatni motiv. Ni sam ne znam šta mi se to dogodilo. Želeo sam puno. Drago mi je što sam dao doprinos. Srećan sam što igram sa ovim momcima, zadovoljan je bio junak plasmana na planetarnu smotru.

Svetsko prvenstvo će se održati naredne godine od 11-29. januara, a domaćini će biti Poljska i Švedska.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fudbalski vikend za pamćenje: Ovo su pet utakmica koje se moraju naći na vašem tiketu!

Pred nama je još jedan uzbudljiv fudbalski vikend – petak, subota i nedelja rezervisani su za top lige, a...

POVEZANE OBJAVE