ATALANTA NASTAVLJA DA POSRĆE: Poraz od Verone u Bergamu, Ilić odigrao veliku ulogu kod gola (VIDEO)

Fudbaleri Atalante, ovogodišnjeg učesnika Lige šampiona, doživeli su treći uzastopni poraz u Seriji A. Ovog puta su poraženi od Verone na svom terenu sa 2-1.

Timu iz Bergama nikako ne ide u poslednje vreme, pošto su u međuvremenu ispali i u četvrtfinalu Lige Evrope od Lajpciga.

Nije Atalanta blistala, pa je tako na svom terenu dozvolila da gosti iz Verone imaju četiri šuta više (21-17), iako su čitavo drugo poluvreme bili u zaostatku.

Dodatno tragičan je način i vreme postizanja golova gostujuće ekipe.

Oni su poveli u 2. minutu zaustavnog vremena prvog poluvremena, kada je Federiko Čekerini iskoristio precizan centaršut Đovanija Simeonea i pogotkom glavom doveo svoj tim do prednosti od 1-0.

Za dupliranje prednosti je u 55. minutu najzaslužniji bio srpski internacionalac Ivan Ilić, koji je posle duplog pasa sa saigračem šutirao snažno, a posle odbrane Huana Musoa vezni fudbaler Atalante Teun Kopmajners nije stigao da se izmakne, pa se lopta od njega odbila pravo u gol tima iz Bergama.

Domaćin je uspeo samo da u 82. minutu smanji na 2-1, kada je Đorđo Skalvini ostao potpuno sam posle odličnog centaršuta Davide Zapakoste i glavom postigao gol.

Pored Ivana Ilića, koji je odigrao čitavu utakmicu, u postavi gostiju je startovao i Darko Lazović, kog je u 78. minutu zamenio Fabio Depaoli. Obojica naših fudbalera su imali dobre šanse da se upišu u strelce, ali je golman Muso uvek bio na visini zadatka.

Atalanta trenutno sa 51 bodom zauzima 8. poziciju na tabeli Serije A, sa koje ne bi mogla da obezbedi učešće u evropskim takmičenjima za narednu sezonu, dok je njihov današnji protivnik mesto iza, sa tri boda manje, ali i utakmicom više.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA LIGA: Još jedan skalp FMP-a, brejk u Zadru!

Košarkaši FMP-a pobedili su Zadar 75:72 u 25. kolu ABA lige. Domaćini su imali prednost tokom meča, ali ne...

POVEZANE OBJAVE