Srpski košarkaš na korak od velikog priznanja

Košarkaš Andore Mario Nakić nominovan je za nagradu “Mladi MVP” u španskoj Endesa ligi, koja se dodeljuje najboljem mladom igraču prvenstva.

Među kandidatima se nalazi i Slovenac Žiga Samar iz Fuenlabrade, a ukupno je nominovano 15 košarkaša: Karlos Alosen (Real Madrid), Giljem Ferando (Valensija), Havi Garsija (Saragosa), Rokas  Jokubaitis (Barselona), Arturs Kurucs (Baskonija), Huan Nunjez (Real Madrid), Žiga Samar (Fuenlabrada) – plejmejkeri; Miljan Himenez (Valensija), Mario Nakić (Andora), Đoel Para (Huventud) – krila; Basala Bagajoko (Fuenlabrada),Kalifa Diop (Gran Kanarija), Janik Nzosa (Unikaha), Haime Pradilja (Valensija), Marcis Steinbergs (Manresa) – centri.

Nakić je u španskoj ligi beležio 4,4 poena na 12,9 minuta, dok je u Evrokupu bio nešto uspešniji, pa je za 16 minuta u proseku imao 5,53 poena.

On se afirmisao u madridskom Realu, a potom je nastupao za belgijski Ostende.

Mario Nakić još uvek nije obelodanio odluku za koju će reprezentaciju nastupati, s obzirom na to da mu je otac nekadašnji hrvatski košarkaš Ivo Nakić, dok je po rođenju i po majci Srbin, a pored toga poseduje i špansko državljanstvo.

Ipak, bilo je indicija da je najbliži odluci da zaigra za našu reprezentaciju, čak i sa hrvatske strane.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ten Hag: ” Izvinite , ja sam gledao drugačiju utakmicu”

Fudbaleri Mančester Junajted su na svom terenu dočekali poslednjeplasirani Šefild junajted i slavili su rezultatom 4:2 (1:1). Slavni klub je dva puta gubio u...

POVEZANE OBJAVE