DŽIKIĆ SA POŠTOVANJEM: FMP je respektabilan tim, zaboravilo se da je dugo bio u vrhu

Košarkaši Budućnosti iz Podgorice, dočekuju FMP Meridian u plej-in duelu ABA lige.

Regularni deo sezone, završili su na trećem mestu, iza Crvene zvezde i Partizana.

Pred početak serije, svoja očekivanja je izneo trener tima, Aleksandar Džikić:

FMP je maksimalno iskoristio to što je imao jedan meč sedmično, ali to ne menja činjenicu da je reč o timu koji je vrlo radan, agresivan, aktivan i podvlačim, vrlo ambiciozan. Naš rival će prihvatiti ulogu autsajdera veoma rado. Radi se o timu koji je se ne predaje, nema respekta, ako izađeš na parket, kako se to popularno kaže, drugačije glave, osim da igraš protiv ekipe koja hoće da se takmiči samo možeš da kreiraš probleme. – izjavio je on na konferenciji za medije.

Potom je dodao:

Moramo da odigramo na izuzetno visokom nivou, maksimalno ozbiljno i agresivno, ako želimo, a želimo pobedu. Na energiju i agresivnost, moramo da odgovorimo istom merom. Sve je bitno u duelu koji nas očekuje. Trčanje, skok, zagrađivanje, odbrana, disciplina i pametna igra u napadu. Nikada nije lako pobediti isti tim više puta u toku jedne sezone. Sada ćemo da vidimo koliko smo ozbiljni, jer će protivnik da nas natera na to. FMP je respektabilan tim, zaboravilo se da je dugo bio u samom vrhu. – zaključio je Džikić.

Budućnost i FMP, svoj meč igraju sutra od 21 čas u dvorani “Morača”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UEFA usvojila Piksijev predlog, sa trojicom više na prvenstvu!

Kako su preneli britanski mediji, Evropska fudbalska unija (UEFA) odobriće selektorima da u ekipe za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj...

POVEZANE OBJAVE