Nadal nakon poraza: Alkaraz ima šanse protiv Novaka

Španski teniser Rafael Nadal poražen je u četvrtfinalu Mastersa u Madridu od zemljaka Karlosa Alkaraza.

Nadal kaže da ga poraz ne boli, ali i da njegov zemljak ima šanse protiv najboljeg tenisera svetas Novaka Đokovića u narednom kolu.

Neću da govorim o svom stopalu (povredi), mnogo puta završavam meč s nekim bolom. Ne, ovaj meč treba analizirati teniski. Znam da moram da poboljšam brzinu na terenu, da noge prate ono što želim da uradim, da budem dinamičniji i da bolje čitam igru. Moram da shvatim šta sve treba da popravim kako bih bio bolji sledećih nedelja, naročito za Rolan Garos. Znam šta treba da radim, a do toga se dolazi mečevima, rekao je on i dodao:


Ovo je poseban turnir, velika nadmoska visina. Realnost je da nisam želeo da počnem ovde svoju sezonu na šljaci, jer je ovaj turnir najdalje po uslovima od Rolan Garosa. Za mene bi bilo mnogo bolje da sam npr. igrao u Eštorilu za početak, ali nisam uspeo da se oporavim – nisam bio spreman i nisam smeo da rizikujem. Znao sam da će mi ovde biti teško jer lopta mnogo više lopti.

O meču Alkaraza i Đokovića Nadal kaže.

Biće težak meč. Jedan od najboljih igrača u istoriji protiv još mladog igrača koji igra na veoma visokom nivou. Novak je igrao u Monte Karlu i Beogradu, ovde polufinale imao je više mečeva od mene. Ipak, ne vidim neki razlog da Karlos ne može da pobedi. Ne sme sebi da dozvoli pad kao danas u drugom setu. Karlos igra s mnogo adrenalina – kada adrenalin ode visoko, praktično je nezaustavljiv, ali onda nekada i pravi greške, što je i logično, jer rizikuje mnogo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE