Džikić pred Partizan: Ili jesi, ili nisi

Košarkaši Partizana i Budućnosti sutra od 19 časova igraju prvi meč polufinala plej-ofa ABA lige u dvorani ”Aleksandar Nikolić”. Budućnost je u plej-inu izbacio FMP-a, dok je Partizan obezbedio direktno plasman u polufinale.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić izneo je svoja očekivanja pred sutrašnji meč.

 –Došli smo do polufinala, prošli FMP 2:0, na tim utakmicama je bilo dobrih momenata, bilo je i problema, što je normalno jer je protivnik bio kvalitetan. Na ovom nivou ne možeš da očekuješ utakmice koje neće biti zahtevne. Prvo moramo fizički da odgovorimo na igru Partizana, na njihov presing, trčanje i skok. To ne može biti posao jednog igrača, ovo je posao kojim se bavi cela ekipa – rekao je Džikić. – To su preduslovi da sa svakim protivnikom pa i Partizanom budeš u utakmici. Znamo da će biti pritiska preko celog terena, znamo da su igrali zonski presing. Postavljali su kombinovane varijante odbrane, mi ćemo pokušati za to da se spremimo, ali nećemo menjati našu igru. Ekipa smo sa najmanje izgubljenih lopti i najviše izvedenih bacanja u ligi. Računam da igrači u Beograd odu čiste glave, da se samo takmiče. Na ovom nivou pričati o motivaciji i imperativu nije potrebno, u ovakvim trenucima ili jesi ili nisi.

Iskusni stručnjak zna šta ga očekuje sutra u Pioniru.

 – Bitno je samo na koji način ćeš izaći, to se vidi od početka. Da li si izašao da ratuješ ili si izašao ”šta bude”. Ako ne budemo u ratničkom raspoloženju, nisu nam dobre šanse. Imamo dovoljno igrača, igrali smo u takvim sredinama. U Pioniru je moguće stvoriti bolju atmosferu, ali to nije ništa novo za naše igrače. Moramo da verujemo da ćemo izaći sa jasnom idejom šta hoćemo, a šta nećemo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PREKRŠIO JE DATU REČ: Pojavilo se pismo Embida predsedniku

Košarkaši SAD-a objavili su juče roster od 12 igrača koji će se takmičiti na OI u Parizu. Nakon 4. mesta...

POVEZANE OBJAVE