Poslednje kolo grupne faze LŠ, Novi Beograd pravi uvertiru pred finale domaćeg prvenstva

Vaterpolisti Novog Beograda u poslednjem kolu A grupe Lige šampiona u sredu od 20 sati i 30 minuta gostuju u Kragujevcu ekipi Radničkog. Biće to njihov već sedmi međusobni meč ove sezone, a Novobeograđani su uspešniji pošto su zabeležili četiri pobede.

Idemo u Kragujevac bez ikakvih kalkulacija sa željom da se nadigravamo sa odličnim protivnikom, kaže pomoćni trener Novog Beograda Đorđe Filipović i dodaje:

Želimo da zabeležimo pobedu, pa ćemo videti na kojoj ćemo poziciji završiti pred Fajnal-ejt kome smo domaćini, a naš konačan plasman u grupi zavisiće i od ostalih rezultata. U meč ulazimo maksimalno angažovano, a ovaj duel će na neki način biti i uvertira za finalnu seriju domaćeg plej-ofa koja počinje sledeće nedelje. Moram da pohvalim sve momke, koji su prethodnih dana odlično trenirali i nadam se da ćemo sav taj trud pretočiti u željeni rezultat, konstatovao je Filipović.

Posle dužeg odsustva zbog preloma nosa u tim se vraća Angelos Vlahopulos pa će Novobeograđani u ovom duelu biti u kompletnom sastavu. Kapiten tima Dušan Mandić očekuje tešku utakmicu, ali je uveren u dobar rezultat.

Ovaj meč nam je jako bitan ne samo zbog konačnog plasmana u našoj grupi u Ligi šampiona, već i zbog predstojećeg finala plej-ofa Superlige Srbije u kome će nam Radnički takođe biti rival. U Kragujevac idemo da pružimo svoj maksimum, bez ikakvih kalkulacija. Želimo da pobedimo svaku utakmicu do kraja sezone i da se kroz ovaj meč i finiš domaćeg prvenstva uspešno pripremimo za završni turnir Lige šampiona, izjavio je Mandić.

Proslavljeni reprezentativac smatra da posle šest već odigranih utakmica ove sezone iznenađenja neće biti:

Ono što možemo da očekujemo je da Radnički možda neće otkrivati neke svoje taktičke zamisli koje sigurno spremaju za finale domaćeg plej-ofa, jer im je to glavni fokus. Jedino iz tog razloga oni možda budu igrali neku drugačiju igru, ali nas to ne interesuje. Znamo kakva smo ekipa i idemo da ih dobijemo. Puni smo samopouzdanja i ja zaista verujem u ovu ekipu. Takođe, verujem i u osvajanje domaćeg prvenstva, a onda ćemo nakon toga ići rasterećeniji na Fajnal-ejt Lige šampiona, zaključio je Mandić. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milutinov se ne obazire na zvižduke: Hvala Partizanu!

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Partizan, a srpski reprezentativac Nikola Milutinov je bio uz grčki tim ali nije igrao...

POVEZANE OBJAVE