REVIJA PROMAŠAJA: Partizan preživeo Vojvodinu za finale kupa (VIDEO)

Partizan – Vojvodina 2:1 (2:0)

Gomeš 4′ , Menig 43′ – Zukić 52′

Partizan: Stevanović, Vujačić, Miljković (od 58′ Lutovac), Urošević, Miletić, Zdjelar, Jevtović, Natho (od 58′ Terzić), Marković (od 81′ Holender), Menig (od 81′ Jović), Gomeš

Vojvodina: Rockov, Maksimović (od 65′ Nešković), Stevanović (od 72′ Kovačević), Topić, Matić (od 65′ Vukčević), Zukić, Đorđević (od 51′ Bjeković), Jeličić, Simić, Lazarević, Vukadinović (od 46′ Kabić)

Fudbaleri Partizana, plasirali su se u finale Kupa Srbije trijumfom nad Vojvodinom. Kao i u prvenstvenom meču pre nekoliko dana, rezultat je bio isti. Crno beli su propustili sijaset prilika da ubedljivije slave, što gosti iz Novog Sada nisu iskoristili.

Tek što je meč počeo, a Partizan je poveo već u 4. minutu preko Rikarda Gomeša. On se tako dodatno približio rekordu Save Miloševića sa 30 golova u svim takmičenjima tokom jedne sezone.

Iskoristio je odlično dodavanje kapitena Lazara Markovića. On je potom u 8. minutu imao idealnu priliku da povisi rezultat, ali mu je u situaciji 1 na 1 Rockov odbranio udarac.

Pre toga, Topić je uputio prvi udarac za Vojvodinu, ali pravo u Nemanju Stevanovića.

Potom je Rockov dva puta spasao Vojvodinu, kada je zaustavio udarce Meniga i Rikarda. Potom je Simić šutirao preko gola u kontri.

Nakon Markovića i Natho je imao zicer u 25. minutu koji nije realizovao.

Zatim je opet Marković imao stopostotnu priliku, ali se ponovo isprečio golman Vojvodine. Uspeo je Rockov da odbrani potom i udarac Saše Zdjelara.

Crno beli su imali još jednu u nizu kolosalnih prilika, ali u 37. minutu nisu iskoristili situaciju 4 na 1 jer je Natho loše reagovao. Na to se nadovezao udarac Meniga, koji je zaustavio maestralni golman Novosađana.

Ipak, Holanđanin je bio strelac u 43. minutu i duplirao prednost Partizana.

Sa tim rezultatom, otišlo se na odmor.

Na početku nastavka, Vojvodina je prepolovila prendnost. Strelac je u 52. minutu bio Dejan Zukić.

Ponovo je pogotku kumovao kiks Miloša Jojića, koji je otvorio kontra napad, a Simić uputio precizno dodavanje.

Partizan je nakon tog pogotka ušao u kontra ritam.

Pokušao je Miletić u 63. minutu, ali je bio neprecizan. Drugi deo igre je bio mirnijeg intenziteta. Pred sam kraj, Bjeković je spasio skoro siguran pogodak Gomeša.

Nakon tri minuta nadoknade, nije bilo promene rezultata.

Partizan će i osmu godinu za redom igrati finale, a prošle je poražen od Crvene zvezde nakon penala.

Drugi meč polufinala, igraju Crvena zvezda i Novi Pazar.

Finale je zakazano za 26. maj, a domaćin će naknadno biti određen.

Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina obavila veliki posao: Potpis do 2027!

Vojvodina zimus napravila dobar posao pšto je potpisala nekoliko povratnika među kojima je bivši fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović. On...

POVEZANE OBJAVE