“ĆOVEK ZVANI ASISTENCIJA”: Dirljiv oproštaj bivšeg košarkaša Zvezde! (VIDEO)

U pobedi svoje Saragose nad Mursijom u poslednjem kolu španske Endesa lige sa 77-72, zbogom košarci rekao je nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Omar Kuk.

On je u ovoj utakmici postigao 3 poena, uz 3 asistencije i skok, a nakon meča nije mogao da sakrije emocije na kraju svog košarkaškog puta, do kog je došao u svojoj 40. godini.

Našoj publici ostaće upamćen po sjajnoj sezoni koju je imao u Crvenoj zvezdi u sezoni 2007/08 i saradnji sa Tadijom Dragićevićem.

Najčuveniji je po asistencijama, ali su mnogi ostali u čudu upravo tokom njegove sezone u Srbiji, kada je pogađao u visokim procentima, iako nije važio za kvalitetnog šutera do tada.

U Zvezdu je stigao iz Stazbura, a pre toga je nastupao i u ruskoj Samari, kao i kratko u NBA ligi za Toronto Reptorse i Portland Trejlblejzerse.

Iz Zvezde je otišao u Unikahu, a kasnije napravio sjajnu karijeru i postao prepoznatljiv u evropskoj košarci.

Posle Unikahe igrao je u Valensiji, Armaniju iz Milana, Baskoniji, Lijetuvos Ritasu, Budućnosti, a onda je poslednjih nekoliko godina proveo u Španiji igrajući za Estudijantes, Gran Kanariju, San Pablo Burgos i na kraju u Saragosi.

Tokom karijere je nastupao i kao reprezentativac Crne Gore.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Makabijeva savršena partija za plej-of

Košarkaši Makabija ubedljivo su savladali Baskoniju 113:85 u plej-inu Evrolige. Tim iz Izraela će tako kao sedmoplasirani tim plej-of...

POVEZANE OBJAVE