ĐOKOVIĆ PRED ROLAN GAROS: Prođe me jeza kad se setim prošle godine, Nadal favorit

Mečom prvog kola protiv Japanca Jošita Nišioke Novak Đoković počeće u ponedeljak odbranu titule na Rolan Garosu.

Srpski terniser i pored toga što je odigrao mali broj turnira ove godine, i dalje je prvoplasiran na svetskoj rang-listi, a neposredno pred pariski gren slem podigao je pehar na masters turniru u Rimu.

Međutim, ističe da je na Rolan Garosu Nadal uvek favoruit.

Kada pričamo o Rolan Garosu i tenerima na šljaci Rafael Nadal je uvek prvi favorit. Takođe, istina je i da je Alkaraz ove godine izvanredan. Postiže fenomenalne rezultate i napravio je veliki iskorak. Težim da osvojim sve grend slem titule kada sam u žrebu. Naravno, ima dosta kandidata za trofej, ocenio je Đoković.

Potom se prisetio svog sjajnog turnira u Bulonjskoj šumi prošle godine, kada je savladao Rafaela Nadala u polufinalu, a potom postao šampion po drugi put u karijeri.

Siguran sa u sebe jer sam već pobeđivao na ovom turniru. Branilac sam titule i prođe me jeza kada se setim uspomena iz prošle godine. Ali ovo je nova godina, želim budem na vrhuncu u pravom trenutku, ovakvi turniri bude motivaciju i emocije u igračima, istakao je Novak.

Zadovoljan je najbolji teniser sveta trenutnom formom.

Ovi tereni su fizički najzahtevniji, mentalno i emocionalno. Uvek mi je bilo potrebno nekoliko turnira na šljaci da bih došao u pravu formu i mislim da sam na dobrom nivou nakon što sam osvojio krunu u Rimu, rekao je branilac trofeja.

Ovaj Rolan Garos biće i oproštajni turnir Žoa Vilfreda Conge, kog je Novak savladao u finalu kada je osvojio svoj prvi gren slem turnir, na Australijan openu 2008. godine.

Svakako želim da mu poručim najlepše moguće zbogom. Uveren sam da će dobiti veliku podršku. Biće emotivno i za njega i za publiku, bio je jedan od najenergičnijih i najharizmatičnijih igrača. Poseduje izuzetno moćne udarce. Dobro ga poznajem, oduvek smo se dobro slagali, prisetio se naš teniser rivala protiv kog je odigrao mnogo mečeva na turu.

Novak je branilac trofeja pošto je prethodne godine u finalu, posle preokreta, slavio protiv Stefanosa Cicipasa sa 3-2 u setovima, a ovogodišnji turnir startuje u nedelju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE