POJAVILE SE (ŠOKANTNE) POJEDINOSTI: Uslovi, posledice i uzroci Mbapeovog ostanka na Parku prinčeva

Posle višemesečne sage i nagađanja o prelasku u Real Madrid, Kilijan Mbape je sinoć konačno stavio svoj potpis na novi ugovor sa Pari Sen Žermenom, samim tim i tačku na ovaj “slučaj”.

U javnosti su već isplivale mnoge pojedinosti koje su pratile transfer, i na koje će isti uticati.

Prema navodima “Radija Monte Karlo”, ostanak jednog od najboljih fudbalera sveta znači ujedno i – odlazak sportskog direktora Leonarda!

Brazilca će zameniti Luis Kampos, sa kojim je upravo Mbape u sjajnim privatnim i profesionalnim odnosima.

Ovaj Portugalac je, naime, Mbapeov kućni prijatelj, ali i čovek koji je prepoznao njegov talenat i doveo ga u Monako, a ostalo je poznato.

Taj tim Monaka na čelu sa Mbapeom na terenu, a sa Kamposom na vrhu sportskog sektora, osvojio je titulu 2017. godine, a od tog sastava tim iz Kneževine imao je zaradu od preko 300.000.000 evra.

Pored Monaka, isti čovek je zaslužan za sličan sportsko-poslovni uspeh i sa Lilom, a ostaje da se vidi kako će se snaći na čelu kluba sa nešto drugačijim principima.

Pored svega, jasno je da je Mbape dobio ingerencije u klubu koje retko koji fudbaler dobija, pored neverovatnih novčanih uslova.

Prvi Kamposov potez biće, kako se navodi, a kako prenosi “Mozzart sport”, otpuštanje Maurisija Poketina sa mesta šefa stručnog štaba, a prvi pik da ga zameni je Zinedin Zidan, iako još uvek šanse za to nisu izgledne.

Na kraju, veliku ulogu u odluci francuskog superstara da ne menja sredinu imao je i treći sportski direktor PSŽ-a. U pitanju je Anter Enrike, kog je upravo Leonardo zamenio na ovom mestu, a koji je doveo Mbapea iz Monaka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRIVLAČI PAŽNJU: Koledž velikan želi Stojakovića, postoji jedna prepreka

Mladi košarkaš Andrej Stojaković nije više student Univerziteta Stenford. Svoju koledž karijeru nastaviće negde druge. Martovsko ludilo pripalo je Jukonu...

POVEZANE OBJAVE