SERIJA A: Vlahović ušao sa klupe u “svom paklu”, Lazović dvostruki asistent u “srpskom” duelu, Atalanta zacementirala lošu sezonu (VIDEO)

U večerašnjim utakmicama poslednjeg kola Serije A pobede, reklo bi se iznenađujuće, zabeležili su Empoli i Fiorentina, dok su remizirali Lacio i Verona.

Empoli je u Bergamu savladao ovosezonskog učesnika Lige šampiona Atalantu sa 1-0, a odlučujući pogodak postigao je Leo Štulac u 79. minutu.

Atalanta je tako zaokružila lošu sezonu, pa sledeće sezone neće igrati nijedno evropsko takmičenje.

Fiorentina se pobedom nad Juventusom od 2-0 na neki način osvetila za transfer Dušana Vlahovića u Staru damu.

Podsetimo, tokom duela u polufinalu Kupa, navijači Fiorentine su veoma neprijateljski dočekali Vlahovića zbog izbora novog kluba, pa su isticali i citate iz dela čuvenog pisca iz Dante Aligijerija, ukazujući na pakao.

Ljubičasti su poveli golom Alfreda Dankana u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, a konačan rezultat postavio je Nikolas Gonzales sa penala ponovo u zaustavnom vremenu, ovog puta drugog dela.

Vlahović je igrao od 76. minuta, kada je zamenio Mojze Kena, dok je na drugoj strani čitav meč odigrao Nikola Milenković.

Najdinamičnije je bilo u duelu Lacija i Verone na Olimpiku, gde su dva kluba remizirala uz pregršt golova, pošto je meč završen rezultatom 3-3.

Gosti su poveli već u 6. minutu, kada je Đovani Simeone iskoristio asistenciju Darka Lazovića, a tak osam minuta kasnije Kevin Lazanja je duplirao prednost.

Ipak, golom Kabrala posle asistencije Felipe Andersona već u 16 minutu Lacijali su smanjili zaostatak, a upravo je asistent kod prvog pogotka svog tima potpuno poravnao rezultat u 29. minutu.

Potpuni preokret doneo je Pedro u 62. minutu, ali je Lazović novom asistencijom, ovog puta uručenu Martinu Hongli, bio zaslužan za konačan rezutat.

Čitav meč u dresu Lacija odigrao je Sergej Milinković-Savić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Juve izvukao živu glavu na Sardiniji, Vlahović strelac prelepo gola! (VIDEO)

U drugom meču 33. kola Serije A, Kaljari i Juventus su odigrali 2:2. Ponovo je tim iz Torina odigrao slab...

POVEZANE OBJAVE