ALIMPIJEVIĆ O FINALU: Imate dva trenerska pečata koja su očigledna na obe ekipe

Srpski košarkaški trenrer Dušan Alimpijević, gostovao je u emisiji “U obruču” na TV Arena sport.

Nezaobilazna tema, bilo je i tekuće finale ABA lige.

Njegov bivši klub koji je predvodio Crvena zvezda, ima vođstvo od 2:0 u seriji.

Dve najupečatljivije stvari i pre početka ove serije je to što sa obe strane imamo dva zaista neverovatna trenera. Sa jedne strane imamo Željka Obradovića najboljeg trenera u istoriji evropske košarke. Sa druge strane imate najtrofejnijeg trenera u istoriji ABA lige, teško da će ga ikada iko prestići. Radonjić koji radi fantastičan posao u Zvezdi sve ove godine. Imate dva trenerska pečata koja su očigledna na obe ekipe. Ja moram da priznam da zaista uživam u ovoj njihovoj košarci, tvrdoj košarci koja zapravo pripada finalu – rekao je on.

Potom je poredio oba večita rivala:

Crvena zvezda kao ekipa koja je ove godine igrala Evroligu i igrala je neke fantastične utakmice u Evroligi ima tu rutinu igranja u ovakvim utakmicama. Oni kad dođu u ovakve situacije vidi se to iskustvo, a tu je jedna od glavnih stvari vraćanje tih vrhunskih domaćih igrača sa iskustvom osvajanja trofeja na najvišem mogućem nivou. Vidi se ta neka zaista dobra hemija među njima. Sa druge strane imate Partizan sa mladim fantastičnim timom sa vrhunskim potencijalom kome je sigurno jako teško da isprate ono što Željko traži od njih. Ali vidi se ogromna razlika iz perioda kada smo mi igrali sa njima, a kamoli sa početka. – zaključio je Alimpijević.

Ove sezone, on je sa Bursom stigao do finala Evrokupa, dok ih je u prvoj rundi plej ofa šampionata Turske izbacio Fenerbahče.

Treći meč finala, igra se u sredu od 20:30, a Partizan je domaćin.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bolonja kiksnula u borbi za Ligu šampiona, Salemakers neverovatnim golom spasao bod (VIDEO)

Fudbaleri Bolonje remizirali su na svom terenu protiv Udinezea, pošto je utakmica završena rezultatom 1-1. Tako je ovogodišnja senzacija...

POVEZANE OBJAVE