Novi Beograd bez trofeja šampiona Evrope, Jakšić nesuđeni heroj

Vaterpolisti Novog Beograda nisu uspeli da na domaćem terenu postanu šampioni Evrope, pošto je posle boljeg izvođenja peteraca u Beogradu, ukupnim rezultatom 17-16 (13-13 posle regularnog dela), na tronu Lige šampiona ostao italijanski Pro Reko.

Čitav meč obilovao je neizvesnošću. Na poluvremenu je naš tim vodio golom razlike (6-5), pošto je bio bolji u drugoj četvrtini, nakon što je efikasna prva završena rezultatom 4-4.

Treći period bio je još efikasniji, a ponovo se bolje snašao tim Igora Milanovića, pa je razliku nakon ovog dela povisio na dva gola prednosti.

Posle izjednačenja Italijana u trećoj deonici, Jakšić je novim golom doneo prednost (7-6) ali se ušlo u igru po principu gol za gol, pa je posle promašaja Dušana Mandića na drugoj strani Reko iskoristio peterac posle faula kojim je zaustavljena njihova kontra.

Novim petercem preokret je doneo Aleksandar Ivović, kada je italijanski tim poveo sa 8-7, ali je rezultat ponovo poravnao Strahinja Rašović.

Na dva gola prednosti se posle duže vremena odlepio srpski tim golom prekaljenog centra Duška Pijetlovića za 10-8, u završnici trećeg kvartala.

Ovaj deo je završen rezultatom 11-9.

Ipak, na oko pet minuta do kraja četvrtim golom Jangera došlo se do novog izjednačenja. Igor Milanović je ubrzo bio prinuđen da zatraži tajmaut.

Ovaj potez je urodio plodom, pošto je igrač više kog je izborio Duško Pijetlović, svojim petim pogotkom realizovao Nikola Jakšić, pa je Novi Beograd vodio sa 12-11.

Ipak, Benjamin Ben Halok je na minut i 12 sekundi do kraja ponovo poravnao rezultat, pa je sve kulminiralo, a na vrhuncu drame kvalitet je još jendom potvrdio Nikola Jakšić, koji je hrabro odapeo za novu prednost.

Ipak je bilo dovoljno vremena za izjednačenje na drugoj strani, a šut Dušana Mandića za pobedu je uspeo da odbrani protivnički golman, koji je bio na visini zadatka, tako da se došlo do vrhunca uzbuđenja i šampion Evrope se odlučivao petercima!

Tamo je u drugoj seriji Delungo odbranio udarac Mandića, međutim u trećoj seriji je na gol našeg tima stao naš reprezentativac Gojko Pijetlović, posle čega je Janger pogodio prečku.

Nažalost, nesuđeni junak utakmice Nikola Jakšić nije realizovao svoj peterac, što se ispostavilo presudnim, pa je italijanski gigant ostao na vrhu Evrope.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda objavila važnu informaciju za navijače pred polufinalni duel sa Megom! (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde za nedelju dana, u petak 3. maja, dočekuju Megu u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Ova utakmica...

POVEZANE OBJAVE