Odbojkašice slavile posle mnogo preokreta u dramatičnoj završnici!

Srbija – Holandija 3-2 (27:25, 25:16, 17:25, 22:25, 15:13)

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Holandiju sa 3-2 u setovima u odbojkaškoj Ligi nacija, u dramatičnoj završnici meča punog preokreta.

Najbolja u našem sastavu bila je Sara Lozo, koja je zabeležila 24 poena, dok ju je odlično u napadu pratila i saradnica u primačkoj dijagonali Katarina Lazović sa 17. Ana Bjelica upisala je poen manje, dok je Jovana Stevanović imala 10.

Meč je počeo sa 2:0 za Holandiju, ali je Srbija odmah preokrenula sa tri vezana poena. Potom se igralo poen za poen uz minimalno vođstvo Holanđanki.

Povele su sredinom seta sa 13:11, potom su naše gubile i 22:19, ali su serijom 4:0, kad je bilo najpotrebnije preokrenule, i kasnije dobile set na razliku.

Drugi set je počeo isto kao prvi, a prednost su stekle naše odbojkašice kada su se odvojile na 6:3. Razliku su postepeno uvećavale, pa kada su povele sa 17-10 jasno je bilo da Holandija nema velikih šansi da poravna rezultat u setovima. Na kraju je set dobijen sa +9, odnosno 25:16, što je i najveća prednost u ovom delu.

Ipak, protivnice su se trgle i treći set dobile gotovo na sličan način kao naše prethodni, kada su takođe vodile sa 17-10 u jednom trenutku, a potom lako završile posao.

Četvrti set bio je pun preokreta. Holandija je bila u blagoj prednosti na startu, ali su izabranice Danijele Santarelija prve stekle značajnije vođstvo i čak povele sa 22-17, kada se činilo da će rutinski završiti meč. Međutim, usledila je neverovatna serija protivnica od 8-0, kojom su direktno osvojile set, pa se o pobedniku odlučivalo u tajbrejku.

Iako su protivnice prve u petom setu stekle dva poena viška, naše devojke su na kraju nanizale tri poena i ostvarile pobedu.

Prethodno su naše odbojkašice savladale Belgiju sa 3-1 i Bugarsku maksimalnim rezultatom, dok su poražene od Tajlanda sa 3-2.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Preminuo legendarni košarkaš Fortituda, osvojio trofej sa Dušanom Ivkovićem (VIDEO)

Tužna vest stiže iz Kostarike. Kako prenosi Fortitudo Bolonja, nekadašnji sjajni šuter Ruben Daglas preminuo je u 44. godini života. On...

POVEZANE OBJAVE