Francuski biciklista optužuje Nadala: Da smo mi to uradili, nas bi kaznili za doping

Poznati francuski biciklista Gijom Martan optužio je španskog tenisera Rafaela Nadala za doping.

Naime, on se osvrnuo na Nadalovu izjavu, u kojoj je on rekao da je primio veliki broj injekcija u stopalokako bi bio u stanju da se bori za trofej u Parizu.

To što je Nadal uradio je nemoguće za bicikliste i to je meni normalno. Mi ako smo povređeni ili bolesni ne možemo da trčimo, ne takmičimo se i to mi zvuči kao normalna stvar iz nekoliko razloga. Prvo, zbog zdravlja sportiste. Na duge staze ne znam koliko je to dobro po Nadalov zglob, a takođe, lekovi – a posebno injekcije – nemaju lekovito delovanje i sigurno mogu da utiču na performans, ili da čak unaprede nečiji performans. Zbog toga meni deluje da je ovo bilo na granici, izjavio je Martan za “Ekip” i dodao:

– Da je biciklista uradio isto, čak i da to nije zabranjeno, svi bi krenuli da ga optužuju da je dopingovan. Tu je takva kulturološka pozadina zbog raznih klišea koji su vezani za biciklizam.

On je uporedio Nadalovu situaciju sa onom u kojoj je bio Zlatan Ibrahimović.

– Ljudi se dive Nadalu zbog toga kako je izdržao jake bolove. Verujem da je i Zlatan Ibrahimović pričao i injekcijama koje je primao u koleno. Njih zbog toga nazivaju herojima jer trpe velike bolove, ali oni u stvari koriste supstance kako bi izdržali bolove i, ponavljam, dolaze do samih granica. Pobednik u biciklizmu, na Turu, čak iako ništa ne uradi – biće optužen za doping, zaključio je Nadal.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POŽELEO DOBRODOŠLICU PARTIZANU: Bokan o najboljem treneru Evrope, dotakao se A licenci EL

Košarkaše Partizana nakon evroligaškog poraza od Olimpijakosa čeka novo iskušenje. Igraju derbi duel u 25. kolu ABA lige na gostovanju...

POVEZANE OBJAVE