ITALIJANI NA NOGAMA: Počela je Interova operacija dekade!

Napadač Čelsija Romelu Lukaku svim silama želi natrag u Inter ovog leta i glasine o njegovom povratku su preplavile Italiju prošle večeri.

Apsolutno svi relevantni italijanski mediji su prošle noći preneli informaciju da je Inter započeo “operaciju Lukaku”.

Belgijanac je već mesecima u kontaktu s bivšim klubom i konstantno radi na svom povratku u “grad mode”. Međutim, to neće biti nimalo jednostavno.

Pre samo godinu dana, odmah nakon osvajanja naslova Lige šampiona Čelsi je na sto Intera iskrcao 115 miliona evra i tako otkupio Lukakua.

Očekivanja su, nakon čarobne sezone Belgijanca, bila visoka na Stamford Bridžu, ali Lukakuove sposobnosti i filozofija koju je implementirao Tomas Tuhel i želio da implementira s njim u ekipi – bila je nepodobna po obe strane.

Lukaku je podbacio, da bi zimus javno priznao da je nesrećan u Čelsiju te da se želi vratiti u Inter.

Sada, mora se pronaći rešenje za 115 miliona vrednog “džina”. Interove opcije su pozajmica, jer toliki novac ne mogu izdvojiti za njegov povratak, te eventualno slanje Stefana De Fraja u London kojeg bi Čelsi oberučke prihvatio.

Ono što je dodatni problem za Inter je plaća Romelua Lukakua. On u Čelsi prima 12 miliona funti po sezoni, dok bi pristao i na smanjenje samo da se vrati na Đuzepe Meacu.

Ipak, veruje se da bi 10 miliona bila konačna cifra koliko bi tražio u Milanu. Tu Inter dolazi do novog problema, jer, kako pišu italijanski mediji – ne bi bilo sredstava za plaću Paula Dibale koja bi iznosila oko 7.5 miliona evra po sezoni.

Ako bi zaista želeli da Belgijanac i Argentinac dođu u paketu, jedino izvodljivo bi bilo da prodaju Lautara Martineza. Itekako zahtevna operacija…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mitrović govorio o povredi: Kada se desila bio sam zabrinut

Najbolji strelac naše reprezentacije Aleksandar Mitrović povredio se u utakmici protiv Al Šababa, neposredno nakon što je postigao dva...

POVEZANE OBJAVE