Nadalov lekar: Rafa je čudo, to može samo on

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rafael Nadal osvojio je pre nekoliko dana Rolan Garos. On je tokom čitavog turnira isticao probleme sa nogom igrao je pod anestezijom i injekcijama, da bi se u utorak, u Barseloni, podvrgao novog tretmanu pulsnom radiofrekvencijom.

Anhel Ruis-Kotoro, lekar Rafaela Nadala, govorio je o intervenciji na stopalu sjajnog tenisera.

-Rafa prati proces i dobro napreduje. Dobro se razvijalo u prvih nekoliko sati, a za dva, tri dana ćemo videti kakve je efekte imala intervencija. Ako bude bilo kakvih neprijatnosti posle tretmana, videćemo da li će se takmičiti na Vimbldonu ili neće, rekao je Ruis-Kotoro i dodao:

-Ono što je Nadal uradio u Parizu je čudo. Ne samo što mu je noga utrnula, prihvatio je izazov i tako odigrao u tim uslovima. To može samo Rafa da uradi.

Mirovanje za vreme pandemije je pogorđalo situaciju sa stopalom.

-To je veoma retka povreda za sportiste, Dijagnostikovali smo je 2004/05. Vremenom se degeneriše i tražimo rešenje za svaku situaciju. Stvari su se iskomplikovale posle pandemije, jer odmor ’ne odgovara’ ovog povredi, istakao je ovaj lekar.

I dalje nije poznato hoće li se jedan od najboljih tenisera svih vremena takmičiniti na Vimbldonu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasio se Saldanja nakon smene Duljaja (FOTO)

Brazilski napadač i igrač Partizana Mateus Saldanja prvi je fudbaler crno-belih koji se oglasio nakon što je klub smenio...

POVEZANE OBJAVE