LIGA NACIJA: Italijanke posle preokreta bolje od Srbije

Odbojkašice Srbije izgubile su prvu utakmicu drugog turnira Lige nacija od Italije 3:1 (21:25, 25:14, 25:15, 25:20).

Italijanke su došle u najjačem sastavu, jer im je cilj plasman na završni turnir ovog takmičenja, dok je selektor Danijele Santareli u Braziliju poveo podmlađeni tim. Srbiji je ovo drugi poraz u Ligi nacija i sada ima skor od tri pobede i dva neuspeha.

Srbija je dobro počela meč, vodila je glavnu reč u prvom setu u kom je čuvala prednost i povela 1:0. Nije, međutim, moglo da se dođe do velikog iznenađenja. Italijanke su preuzele kontrolu nad mečom i u sledeća dva seta dominantnom igrom došle su do preokreta. Srbija u te dve deonice nije mogla da uzme više od 15 poena.

U četvrtom setu bilo je nešto bolje s naše strane, ali nedovoljno da se izbori opstanak u ovom susretu. Najefikasnije u srpskom timu bile su Ana Bjelica sa 17 i Katarina Lazović sa 13 poena. Sara Lozo upisala je sedam, a Maja Aleksić jedan manje. Italijanke je predvodila Paola Egonu, koja je brojala do 23 poena, 16 je imala Alis Degradi, a 12 Kjara Boseti.

Sledeći rival Srbiji biće Koreja u četvrtak od 20 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE