Krajinovića čeka ogroman skok na ATP listi!

Filip Krajinović se pobedom nad nekadašnjim finalistom Vimbldona Marinom Čilićem plasirao u finale ATP 500 turnira u Kvinsu.

Ovo je senzacionalni uspeh u neku ruku, s obzirom na to da je ove nedelje Filip ostvario tek prvu pobedu na travi u seniorskoj karijeri.

Nezavisno od rezultata u finalu protiv prošlogodišnjeg finaliste Vimbldona i branioca titule na Kvinsu Matea Beretinija, čeka ga i jako veliki pomak na ATP listi.

Plasmanom u finale osvojio je 290 bodova, čime je već obezbedio skok od 17 mesta, pa bi u slučaju poraza od sutra bio 31. na listi najboljih tenisera sveta.

U slučaju da napravi veliku senzaciju u finalu i savlada Italijana, 10. tenisera sveta, naći će se još dodatna 4 mesta iznad, pa bi tako bio 27. teniser sveta, čime bi pretekao Miomira Kecmanovića, 30. na ATP listi, i postao drugi reket Srbije.

Ovo je njegovo peto finale u karijeri, a već je ranije u završnom meču gubio od Beretinija, doduše na šljaci, u Budimpešti 2019. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE