Ubedljiv poraz odbojkašica od moćnih Brazilki

U okviru druge nedelje odbojkaške Lige nacija, ženska reprezentacija Srbije ubedljivo je poražena od Brazila sa 3-0 (25:21, 25:9 i 25:21).

U prvom setu su Južnoamerikanke, koje igraju u mnogo kompletnijem sastavu nego naš tim, povele sa 10-4 i praktično održale tu zalihu do samog kraja.

U drugom delu igre su odmah povele sa 10-2, posle čega nije bilo povratka, a zaostatak je na kraju narastao do toga da izabranice Danijelea Santarelija nisu uspele da osvoje ni dvocifreni broj poena.

U trećem su se odbojkašice Srbije držale najbolje, povele u prvom delu sa 9-6, ali su od sredine seta protivnice prešle u vođstvo i ostvarile pobedu.

Koliko su naše odbojkašice bile inferiorne govori i podatak da nijedna nije zabeležila dvocifreni poenterski učinak. Ana Bjelica i Bojana Milenković postigle su po 8 poena, poen manje imala je Jovana Stevanović – od čega tri iz bloka – dok je Sara Lozo, koja se često u dosadašnjem toku takmičenja najviše poenterski isticala, sakupila 6 poena.

U pobedničkom timu su čak tri odbojkašice imale po 14 poena, od kojih je jedna i kapiten Gabi Gimaraeš, koja je sve poene osvojila iz napada.

Moreira Prišilja i Nasimento Kisi su zabeležile isti broj poena, ali su imale i po 5 blokova, što govori o nemogućnosti naših da prodru blok protivnica.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Inter dobio čestitku od svog velikog rivala (FOTO)

Fudbalski klub Inter postao je i zvanično šampion Italije, 20. put u istoriji. Inter ima sjajnu sezonu iza sebe, a...

POVEZANE OBJAVE