PROGOVORIO ERAKOVIĆ: Otkrio da li ostaje u Zvezdi

Defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković, privukao je pažnju mnogih evropskih klubova.

Među njima su Dinamo iz Moskve i šampion Rusije Zenit.

O transferu, i plananovima za narednu sezonu on je govorio u intervjuu za Sport klub.

Utisci su fenomenalni, sa samo 21 godinom sam debitovao za A reprezentaciju Srbije. O tome sam maštao. Prvo da zaigram u prvom timu Crvene zvezde, a potom i reprezentacije. Na meni je da sada radim još jače, da se dokazujem iz dana u dan. Značilo mi je da treniram sa fudbalerima koji igraju u vrhu evropskog fudbala. Za 15 dana provedenih sa njima dosta sam stvari naučio. Nadam se da mi ovo neće biti poslednje okupljanje. – obrazložio je on poziv za nacionalni tim.

Zatim je govorio o tome kako se pridružio prvotimcima Zvezde u Sloveniji:

Imao sam malo dužu pauzu zbog reprezentativnih obaveza pa sam se priključio saigračima u Sloveniji. Kada je u pitanju današnji trening, jeste mi “teže” pao, ali to je normalno. Mislim da ću se brzo vratiti formu i steći fizičku snagu, kao što sam imao prethodne sezone. Devet dana sam pauzirao, mislim da to nije mnogo. Smatram da sam dosta spreman i da ću se brzo navići na jak trenažni proces. Imaćemo tri utakmice u Sloveniji i jednu u Rusiji protiv Zenita. Svaki prijateljski meč je dobar da se uigramo, da pojačanja osete kako je igrati u Zvezdi i naravno na ovim utakmicama je dobro pobeđivati.

Na kraju, otkrio je planove za narednu sezonu:

Probaćemo da uradimo sve što je do nas. Plasman u Ligu šampiona i odbrana duple krune – zaključio je Eraković.

Foto: FK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE