NBA KLUBOVI SE OTIMAJU ZA SRPSKOG IGRAČA: Postoji jedan važan uslov

Dvostruki uzastopni MVP završnog turnira Evrolige Vasilije Micić na meti je nekoliko NBA klubova.

Već se govorilo o želji Nikole Jokića da sarađuje sa svojim saigračem iz Mege i reprezentacije Srbije u Denveru, međutim Oklahoma, koja trenutno poseduje prava na njega, nije raspoložena da se tek tako odrekne srpskog pleja.

Navodno nisu raspoloženi da ga trejduju samo u zamenu za izbor u drugom krugu nekog od Draftova, a i sam igrač ima jasan uslov – da igra u klubu koji ima šampionske ambicije, i u kom će i sam imati bitnu ulogu.

Denver je već počeo sa rekonstrukcijom spoljne linije, pošto su dugogodišnji igrači ovog tima Vil Barton i Monte Moris trejdovani u Vašington, u zamenu za Iš Smita i Kentevijusa Koldvel Poupa.

Dvostruki uzastopni MVP najjače lige sveta je već potpisao najveći ugovor u istoriji, ali je povećanje prostora u seleri kepu ostavilo mogućnost da mu se pridruži i MVP evropske košarke.

Pored tima iz Kolorada, za njega su interesovanje pokazali i Čikago Bulsi, Milvoki Baksi i San Antonio Sparsi.

San Antonio je poznat po afirmaciji neameričkih košarkaša, ali su sve šanse da neće imati visokih ambicija u predstojećoj sezoni, kao ni Oklahoma, koja trenutno ima prava na našeg beka.

Kada je reč o Baksima, šampionske ambicije su neizostavne, a prsten je osvojen prošle sezone. Takođe, s obzirom na to da je glavni igrač ove ekipe Grk Janis Adetokumbo, jasno je da su spremni da ukažu šansu i igračima iz Evrope.

Sličan je slučaj i sa Bulsima, čiji generalni menadžer je Arturas Karnišovas, ali ostaje da se vidi da li su spremni da se “otvore” u trejdu dovoljno da bi zadovoljili Tandere.

Micić je draftovan iste godine kada i Jokić, pošto ga je 2014. kao 52. pika birala Filadelfija, ali su njegova prava prosleđena Oklahomi krajem 2020. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLEDNJI POZIV: Preuzmi deo NAGRADNOG FONDA od čak 1.200.000 DINARA!

Pred vama je poslednja šansa da se pridružite i postanete deo promocije KEŠ MANIA u MERIDIANU. Pitate se zašto...

POVEZANE OBJAVE