SENZACIJA: Crnogorci šokirali Francuze!

Košarkaši Crne Gore napravili su veliku senzaciju u završnici prve faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pošto su u Morači pred 4.000 gledalaca bacili na kolena Francuze posle tesne pobede od 70-69.

Francuska je tako pretrpela prvi poraz, uz 4 pobede, dok Crnogorci imaju 3 pobede i dva poraza i napravili su značajan korak ka drugom uzastopnom plasmanu na najveću smotru košarke.

Utakmica je bila neizvesna gotovo sve vreme, a najveća ostvarena prednost je bila ona koju su imali izabranici Boška Radovića na kraju treće deonice, kada su vodili 56-48.

Iako je nisu sačuvali, na kraju su uspeli da dođu do pobede.

Najefikasniji na meču bio je centar Reala Vensan Poare, koji je upisao dabl-dabl sa 18 poena i 12 skokova, na šta je dodao i asistenciju. Sjajno ga je pratio i plej Oklahome Teo Maledon sa 16 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

U pobedničkom timu je najbolji bio igrač Mursije Nemanja Radović sa 15 poena, 3 skoka i asistencijom , uz ubačene poene za pobedu flouterom. Novi naturalizovani košarkaš i debitant u sastavu Crne Gore Džona Radebo dobro se prikazao domaćoj publici sa 12 poena i 6 skokova, uz jedno završno dodavanje.

Dvocifreni su bili još igrači iz ABA lige Vladimir Mihailović sa 11 poena, 6 skokova i 4 asistencije, kao i košarkaš Zvezde Nikola Ivanović sa 10 poena, 5 završnih dodavanja i 2 skoka.

Narednu utakmicu Crnogorci igraju protiv daleko manje atraktivnog protivnika. 4. jula će gostovati Portugaliji, koja nije baš najpoznatija kao košarkaška zemlja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE