EPILOG PRIJATELJSKOG SUSRETA: Zvezda i Zenit parafirali nov ugovor!

Fudbaleri Crvene zvezde i Zenita, odigraće večeras prijateljski susret u Sočiju.

Šampion Rusije, testiraće izabranike Dejana Stankovića pred novu sezonu u Superligi Srbije.

Taj meč je imao uvertiru, pošto je saradnja ovih klubova produžena na još dve godine.

Potpisali su ga generalni direktori Aleksandar Medvedev i Zvezdan Terzić.

Novina je da će Zenit i Zvezda igrati godišnje dve prijateljske utakmice, u Rusiji i u Srbiji po jednu.

Veoma smo zadovoljni zbog činjenice da ćemo i na ovaj način produbiti i formalizovati saradnju koju imamo sa Zenitom. Zenit je veliko evropsko ime, a to je i Crvena zveza i u tom smislu ova saradnja može dodatno da ojača pozicije, da osnaži oba kluba i doprinese da zajedno dalje napredujemo u svim segmentima, a na veliko zadovoljstvo naših navijača. Verujem da je ovo tek jedan korak u daljem razvijanju saradnji i produbljivanju prijateljstva i da će rezultati biti vidljivi vrlo brzo. – izjavio je Terzić po potpisivanju ugovora.

Medvedev je istakao da je ovo akt prijateljstva:

Danas je potpisan produžetak ugovora sa Crvenom zvezdom i on će obuhvatati saradnju na svim nivoima kluba, od omladinskih selekcija, do seniorskog tima, saradnje među stručnim kadrom, organizovanje turnira, zajedničke posete, ali i prijateljske utakmice kada kalenadr to dozvoli. Verujem da će se uz odgovarajući trud uvek naći termin da igramo prijateljske utakmice. Volim Beograd, mnogo puta sam bio tamo, bilo bi lepo da igramo pred Zvezdinim navijačima koji su poznati i priznati, ne samo u Evropi, već i širom sveta. Takođe, ugovor je i pokazatelj prijateljstva između srpskog i ruskog naroda. To pokazuje da su naši odnosi bratski, a svi znamo da je sport veoma važan segment društva. Srpski muzičari, glumci, umetnici su jako popularni u Rusiji, to pokazuje takođe dobre odnose naroda. Što se današnje utakmice tiče, mislim da slogan: ‘Bitka šampiona’, sve jasno govori. Zenit je osvojio četiri titule u nizu, Crvena zvezda pet, i suvereni smo šampioni u našim državama. Nivo fudbala u Rusiji i Srbiji je izuzetno velik i javnost je sigurno zainteresovana za utakmicu. Što se tiče pobednika – ko bude ko bolji danas, neka trijumfuje. – rekao je on.

Duel Zvezde i Zenita, igra se večeras od 19 časova.

Foto: FK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vratio se: Aco Petrović ima novi angažman!

Hrvatski košarkaški stručnjak Aleksandar Aco Petrović vratio se na poziciju selektora Brazila, potvrdio je tamošnji Savez na svom zvaničnom...

POVEZANE OBJAVE