VELIKI USPEH: Nekompletne odbojkašice izbacile olimpijskog šampiona za polufinale Lige nacija!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Lige nacija, pobedom na finalnom turniru u Ankari nad braniocem trofeja i aktuelnim olimpijskim šampionom reprezentacijom SAD-a sa 3-2 (29:17, 25:23, 20:25, 20:25, 15:13) u setovima, u meču punom preokreta.

Najbolja u redovima našeg tima bila je fenomenalna Sara Lozo sa 22 poena, uz značajnu rolu i kada se meč lomio. Ana Bjelica upisala je 20, Maja Aleksić 14, a Bojana Milenković 10 poena.

Treba napomenuti da se na ovom finalnom turniru u tim vratila i Brankica Mihajlović, koja je sa klupe sakupila 7 poena, uz važnu ulogu u petom setu.

Na drugoj strani je Kelsi Robinson bila najbolja sa 21 postignutim poenom, ali će joj ovaj meč ostati u veoma lošem sećanju zbog greške na kraju.

Meč je počeo u izjednačenom ritmu. Potom Amerikanke prave seriju 3:0 za kasnije vođstvo 8:6. Srpkinje su odmah uzvratile sa četiri poena u nizu za novo vođstvo. Srpkinje su sredinom seta stekle i maksimalnih +3.

Rivalke su uspele da to smanje i izjednače na 20:20 unevši neizvesnost u prvi deo igre. Igralo se poen za poen, pa je set morao biti rešen na razliku. Naše reprezentativke su se bolje snašle i rešile ga u svoju korist, posle bloka Ane Bjelice.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu i na početku drugog seta. Serijom 3:0, Amerika se odlepila na 11:9. Naš tim je opet uspeo da uzvrati i prednost vrati na svoju stranu. Kasnije je imala i velikih 17:15. U finišu su imale i +5 naše dame nakon serije 4:0.

Istom merom su odgovorile odbojkašice SAD, ali je Srbila odbila taj nalet za ogromnih 2:0 u setovima.

I treći deo igre su poenom otvorile Srpkinje. Potom je bilo nerešeno do rezultata 2:2, kada je Amerika povela sa 4:2. Serijom 4:1 Srbija je, međutim, preokrenula i povela kasnije 6:5. Usledila je nova smena rezultata pri 9:7 za SAD. Onda su višak uvećale na maksimalnih +4. Ovu prednost su uspele da uvećaju i do maksimalnih 19-12, posle čega nije bilo povratka za naše devojke.

Dugo se igralo ravnopravno u četvrtom setu, ali su na sredini Amerikanke uspele da pređu u prednost, a kada su povele sa 20-15 nisu dozvolile povratak u set našim devojkama, iako smo poenom Katarine Lazović prišli na tri poena zaostatka.

Ipak, podmlađen sastav Srbije nije poklekao i veoma strpljivom igrom poveo 6-2 u tajbrejk setu, a prednost nije ispustio do kraja, pre svega zahvaljujući efikasnosti krajnjih napadača. Prišle su olimpijske šampionke na samo poen zaostatka u finišu, ali ni tu nije Plava četa posustala, a sve se završilo greškom iskusne Kelsi Robinson.

U polufinalu nas očekuje novi spektakl, pošto će rival biti reprezentacija Brazila.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON OSVAJANJA SKUDETA: Inter dovodi 3 vrhunska pojačanja za narednu sezonu!

Plan Đuzepea Marote je jasan: Direktor Intera želi da prodajom nekih igrača zaradi 100 miliona evra i da od...

POVEZANE OBJAVE