De Kolo otkrio zašto je napustio Fenerbahče

Jedan od najsenzacionalnijih transfera na evropskom košarkaškom tržištu je prelazak Nanda De Koloa u Asvel, pa se na taj način ponovo našao u rodnoj zemlji.

On je u intevjuu za “USA basket” sada otkrio zašto je odlučio da pojača klub na čijem je funkcionerskom čelu legenda NBA lige i francuske košarke Toni Parker.

Pre svega jer nemam titulu šampiona Francuske. To je početak. Potom čitav projekat mi je interesantan. Imao sam nekoliko ponuda, pre svega Monaka i Valensije. Nisam sebe video u tim klubovima iako ih pošutujem, otkrio je Francuz, pa se osvrnuo na period u turskom velikanu.

U Fenerbahčeu je bilo komplikovano jer smo svake sezone menjali kompletan stručani štab, a uprkos tome smo uspeli prošle sezone da osvojimo titulu. Ali to nije način da se napadne ozbiljno mesto u Evroligi. U Lioni nemaju puno iskustva u Evroligi, ali su pokazali ozbiljnost i ambiciju, pre svega za plasman među osam najboljih. Nadam se da mogu da pomognem da klub nastavi da ide u pravom smeru, poručio je De Kolo.

De Kolo je verovatno iznenadio američke kolege odgovorom na pitanje o uticaju Tonija Parkera na njegov dolazak u Asvel.

Iskreno, nije. Što se tiče moje karijere, uvek pre svega sagledam kopletan projekat kluba. Rekao sam to i Toniju, u ovom momentu više me zanima projekat i ambicije kluba nego neka stavka u ugovoru. Razgovarao sam i sa trenerom da vidim kako on sve vidi i kako misli da ja mogu da pomognem. Sezona je dugačka i spreman sam na izazove, rekao je francuski bek.

Otkrio je i da ne žali za većom ulogom u NBA ligi.

Život je satkan od izbora i prilika. Imao sam svoje izbore i zadovoljan sam. Svestan sam da imam više izbora u Evropi nego u NBA. Imao sam dobro iskustvo, iako nisam previše igrao. Na nekim utakmicama sam ulazio na svega nekoliko minuta, setio se novi igrač Asvela.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

De Rosi obezbedio posao, sad gura bivšeg saigrača za sportskog direktora

Uprava Rome je obelodanila da će Danijele De Rosi ostati trener i sledeće sezone. Nekadašnji kapiten "Vučice" je napravio sjajan...

POVEZANE OBJAVE